Lins- och svampröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lins- och svampröra

Om du vill servera ett nyttigt och gott tillbehör till kött, fisk eller fågel så är den här lins- och svampröran perfekt. Röran blir matig och god och äter du inte kött så kan du utan problem äta röran precis som den är!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Koka upp linserna i vatten med löken och buljongtärningen. Sjud i 15 minuter tills linserna är mjuka.
  2. Finhacka och fräs champinjonerna 3-4 minuter i olivolja.
  3. Rör ut majsstärkelsen i kallt vatten. Rör ner i den varma linsröran. Låt koka upp. Tillsätt champinjoner och tamari/soja.
  4. Mixa med stavmixer eller i matberedare till en smet. Häll i en burk och låt svalna. Linsröran stelnar när den blir kall. Förvara i kylskåp i högst 4 dagar.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 dl torkade röda linser
  • 2 dl vatten till kokning
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 tsk tamari eller japansk soja
Lägg till i inköpslistan