Pastalåda med sojafärs och paprika

En krämig pastalåda med massor av smak? Ja tack! Basilikan är det som präglar hela rätten, både i gratängen i form av pastasås, och även färsk basilika, samt i den gröna salladen som serveras bredvid. Ät hur mycket du vill, eller spara lite till lunch dagen efter. Den blir nästan (om möjligt) ännu godare då!
 Ett recept från: 
 ICAs matkasse  v 51 2021

Ingredienser
4 portioner
4  port pasta (gärna spirali)
2  gula lökar
1  vitlöksklyfta
300 g sojafärs
1  förp strimlad grillad paprika (à 200 g)
2  ägg
1 dl vatten
1  förp pastasås basilika (à 390 g)
1  förp färsk basilika (à 20 g)
1  huvudsallad eller 1 förp valfri bladsallad (à 65 g)
1 tsk rapsolja
1 tsk rödvinsvinäger
Gör så här
00:01:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2298 KJ / 546 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater73 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentar
1 stSmaklöst.
Julia