Pastakroketter med citron- och dillmajonnäs
Pastakroketter, eller friterad pasta, är ett perfekt tilltugg att laga av överbliven pasta. Kokt pasta blandas med krämig bechamelsås med smak av ost och jalapeño, paneras och friteras gyllene. Servera kroketterna med citron- och dillmajonnäs.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023
Ingredienser
6 portioner
Majonnäs
2 dl hackad färsk dill
2 dl neutral rapsolja
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 msk finrivet citronskal
3 msk färskpressad citronjuice
salt
svartpeppar
Bechamelsås
3 msk smör
3/4 dl vetemjöl
2 1/2 dl mjölk (3 %)
200 g penne eller lumaconi (stora makaroner)
125 g mozzarella
1 - 2 msk hackad inlagd jalapeño
1/2 dl riven lagrad ost
2 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
2 dl panko
ca 20 dl frityrolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3601 KJ / 861 kCal
Fett62 g
Salt1 g
Kolhydrater58 g
Protein17 g
Kommentar
Går detta att göra i air frysen?
Elisabet
2023-09-30Hej Elisabet! Det är tyvärr inget vi har provlagat men det kan funka. Du kanske behöver pensla dem med olja innan du lägger dem i air fryern. Skriv gärna en ny kommentar och berätta hur de blev om du testar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-10-03