Pastakaka med baconkorv | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pastakaka med baconkorv

Mättande pastakaka med smarrig baconkorv. Koka makaroner, häll över äggstanning och låt makaronilådan gräddas i ugn. Stek baconlindad varmkorv och servera med pastakakan och sallad av rårivna morötter och kålrot.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka snabbmakaroner eller annan pasta enligt förpackningens anvisning. Låt pastan rinna av. Lägg den i en lätt smord ugnssäker form.
  2. Vispa samman ägg, mjölk, salt och svartpeppar. Häll detta över pastan. Lägg osten över. Grädda i 200° C ca 30 minuter eller tills kakan stelnat och fått fin färg.
  3. Vira baconskivorna om korvarna. Stek i ugn vid sidan av kakan eller grilla. Servera pastakakan med korvarna och råriven sallad på morot och kålrot.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl snabbmakaroner
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl riven ost
  • 8 skivor bacon
  • 8 varmkorvar
  • 2 morötter
  • 1 bit kålrot
Lägg till i inköpslistan