Pastagratäng med svamp
Pastagratäng fungerar utmärkt att bjuda på till vardags. Både väldigt enkelt och gott! Fyll din pastagratäng med härliga kantareller, rökt skinka, gräslök och strö på smakrik parmesan. Byt gärna ut din vanliga pasta mot fullkorn.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002
Ingredienser
4 portioner
ca 280 g pasta gärna makaronistänger
1 gul lök
100 g rökt skinka
1 burk kantareller (à ca 300 g)
1 msk margarin
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 dl hackad gräslök
1 tsk salvia
3 dl riven ost (gärna parmesan)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2668 KJ / 638 kCal
Fett31 g
Salt3.81 g
Kolhydrater56 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Tänker laga receptet för andra gången ikväll. Min mor är på besök och denna rätt fungerar att bjuda på åtminstone till vardags. Väldigt god. Dock tänker jag ta fullkornspasta den här gången.
Erik
2006-02-16