Pastagratäng med svamp

Pastagratäng fungerar utmärkt att bjuda på till vardags. Både väldigt enkelt och gott! Fyll din pastagratäng med härliga kantareller, rökt skinka, gräslök och strö på smakrik parmesan. Byt gärna ut din vanliga pasta mot fullkorn.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002

Ingredienser
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), Välj mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Tänker laga receptet för andra gången ikväll. Min mor är på besök och denna rätt fungerar att bjuda på åtminstone till vardags. Väldigt god. Dock tänker jag ta fullkornspasta den här gången.
Erik
2006-02-16