Pastagratäng med svamp

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
1
Pastagratäng med svamp

Pastagratäng fungerar utmärkt att bjuda på till vardags. Både väldigt enkelt och gott! Fyll din pastagratäng med härliga kantareller, rökt skinka, gräslök och strö på smakrik parmesan. Byt gärna ut din vanliga pasta mot fullkorn.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002

Pastagratäng med svamp

Ingredienser

4 portioner
ca 280 g  pasta gärna makaronistänger
1   gul lök
100 g  rökt skinka
1   burk kantareller (à ca 300 g)
1 msk  margarin
2 dl  crème fraiche
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1/2 dl  hackad gräslök
1 tsk  salvia
3 dl  riven ost (gärna parmesan)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), Välj mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Tänker laga receptet för andra gången ikväll. Min mor är på besök och denna rätt fungerar att bjuda på åtminstone till vardags. Väldigt god. Dock tänker jag ta fullkornspasta den här gången.

Erik

2006-02-16

Näringsvärde per portion

Energi2668 KJ / 638 kCal
Fett31 g
Salt3.81 g
Kolhydrater56 g
Protein31 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kantareller med tomater och färskost
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salviastekt kalkonfilé med kantarellrisotto
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Dagens pastatårta
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kantareller i gjutjärn
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bräserad ungnötsentrecôte
Betyg 2.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kantareller på rödlöksbädd
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga