Dagens pastatårta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Dagens pastatårta

Dagens pastatårta kan du laga om du har lite pasta över eller vill laga något barnen älskar. Pastatårtan är krämig, smakrik och dessutom inte så svår att göra. Om du har kräsna barn kan du utesluta kaprisen.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka spagetti enligt förpackningens anvisning. Låt pastan rinna av väl.
  3. Vispa samman crème fraiche, ägg och mjölk i en skål. Tillsätt salvia och väl avrunnen kapris. Tärna rökt skinka. Rör ner hälften i smeten. Blanda till sist i spagettin.
  4. Fördela i en lätt smord ugnssäker form, ca 26 cm (för 4 port). Strö över resten av skinktärningarna och riven ost med smak.
  5. Grädda 30-35 minuter i ugn. Servera tårtan med en blandad sallad.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot IMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsdryck. Välj mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g spaghetti
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salvia (1 tsk torkad motsvarar 1 msk färsk hackad)
  • 2 msk väl avrunnen kapris
  • 100 g rökt skinka
  • 1 dl grovt riven ost (med smak)
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan