Pastagratäng med skinka och ärter
Värmande pastarätt som barnen gillar. Med ägg och mjölk i såsen blir gratängen fyllig och mättande. Vill du variera denna vardagsrätt går det utmärkt att byta skinkan och ärterna mot rökt kalkon och broccoli. Och varför inte piffa till den med aningen ädelost?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2012
Ingredienser
4 portioner
1 msk smör eller margarin
4 portioner pasta , gärna penne
250 g ärtor
240 g rökt skinka
1 gul lök
4 ägg
3 dl mjölk , gärna 1,5%
2 tsk oregano
salt
peppar
100 g riven ost
4 tomater
1 rödlök
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2807 KJ / 672 kCal
Fett26.2 g
Kolhydrater62.7 g
Protein41.1 g
Kommentar
Täcket med ost och skinka var jättegott, men vi tyckte det var lite för mycket pasta i botten som gjorde att rätten blev ganska smaklös för vår del. Men till nästa gång vet vi mindre pasta, mer "Täcke" ;)
Sara
2012-10-07