Pastagratäng med skinka och ärter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Pastagratäng med skinka och ärter

Värmande pastarätt som barnen gillar. Med ägg och mjölk i såsen blir gratängen fyllig och mättande. Vill du variera denna vardagsrätt går det utmärkt att byta skinkan och ärterna mot rökt kalkon och broccoli. Och varför inte piffa till den med aningen ädelost?

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smörj en ugnssäker form med hälften av matfettet.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt ärterna när det återstår 1 minut av koktiden.
  4. Strimla skinkan. Skala och strimla löken.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk och oregano. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  6. Stek löken i resten av matfettet och tillsätt skinkan mot slutet.
  7. Lägg pastan i formen tillsammans med lök och skinka. Häll äggsmeten i formen och toppa med riven ost.
  8. Gratinera mitt i ugnen ca 30 minuter.
  9. Gör en tomatsallad genom att skiva tomat och rödlök. Blanda ihop och ringla över olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 portioner pasta , gärna penne
  • 250 g ärter
  • 240 g rökt skinka
  • 1 gul lök
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk , gärna 1,5%
  • 2 tsk oregano
  • salt och peppar
  • 100 g riven ost
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2807 kJ / 672 kCal