Skinkcannelloni med zucchini och färskost

3
3
Skinkcannelloni med zucchini och färskost

Det här receptet på skinkcannelloni med zucchini och färskost är en krämig och fyllig rätt med extremt goda smaker och en rätt som alla älskar! Servera skinkcannellonin med en pumpasallad och du har en fullständig och charmerande god middag.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2011

Skinkcannelloni med zucchini och färskost

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1 zucchini
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 tsk honung
2 tsk torkad oregano
1 dl vatten
200 g naturell färskost
12 färska lasagneplattor
ca 200 g rökt skinka i skivor
2 dl riven, lagrad ost (à 50 g)
salt och peppar

Pumpasallad

75 g sockerärtor
ca 50 g solrosskott
ca 30 g rucola
2 msk pumpakärnor (gärna rostade)
1 msk olivolja
2 tsk balsamvinäger
1 krm salt
1/2 krm peppar

Gör så här

Tips

Rosta gärna pumpakärnorna i en het stekpanna – de smakar så mycket godare då!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Lena

2017-04-21

Supergott gör några utan skinka i till min vege- kompis

Krister

2011-10-06

Supergott, den här blir en favo, smart sätt också att använda zucchinin på. Salladen får gärna vara större då blandningen gillades av alla.

Anette

2011-10-05

Lite för lite smak på såsen men jag la i lite permesanost och lite Philadelfia-ost i och då blev det fylligare.