Skinkcannelloni med zucchini och färskost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skinkcannelloni med zucchini och färskost

Det här receptet på skinkcannelloni med zucchini och färskost är en krämig och fyllig rätt med extremt goda smaker och en rätt som alla älskar! Servera skinkcannellonin med en pumpasallad och du har en fullständig och charmerande god middag.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv morötterna grovt. Skär zucchinin i riktigt tunna skivor. Fräs lök, vitlök och morot i oljan ca 5 minuter i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, honung, oregano och vatten. Krydda med salt och peppar. Koka upp och låt såsen koka ca 5 minuter.
  3. Bred ett lager färskost på varje lasagneplatta. Lägg på skivor av skinka och zucchini. Rulla ihop på längden.
  4. Bred ett lager tomatsås i botten av en smord, ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Lägg pastarullarna i formen med skarven nedåt. Häll på resten av tomatsåsen. Strö på osten. Sätt mitt i ugnen ca 20 minuter. Gör salladen under tiden.
  5. Pumpasallad: Skölj sockerärterna och skär dem i strimlor. Blanda med solrosskott, rucola och pumpakärnor i en skål. Häll på en dressing av olja, balsamvinäger, salt och peppar.
  6. Servera cannellonin med pumpasalladen.

Tips

Rosta gärna pumpakärnorna i en het stekpanna – de smakar så mycket godare då!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 1 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk honung
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 dl vatten
  • 200 g naturell färskost
  • 12 färska lasagneplattor
  • ca 200 g rökt skinka i skivor
  • 2 dl riven, lagrad ost (à 50 g)
  • salt och peppar
Pumpasallad
  • 75 g sockerärtor
  • ca 50 g solrosskott
  • ca 30 g ruccola
  • 2 msk pumpakärnor (gärna rostade)
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan