En färdiggrillad kyckling åker ner i denna gratäng tillsammans med broccoli, färdig pastasås och olika sorters ost. Gratinera i ugnen och servera med en sallad.
Ett recept från:
Buffé
nr 8,
2017
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Kontrollera innehållet i pastasåsen.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i pastasåsen. Välj laktosfri färskost och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning och hårdostalternativ. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Joakim
2022-04-24Fyra portioner skriver ni - för vem då, jättar? Hur mycket mat som helst! (Gott dock)
Stefan
2021-04-27Ska kycklingen inte stekas?
Redaktionen ICAse
2021-05-11Hej Stefan! I detta recept har vi använt en färdig grillad kyckling och den blir varm i ugnen. Men om du har rå kyckling går det fint att krydda den med salt, peppar och steka den innan du blandar den med pastan i steg 3. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Ludvig
2021-03-17Gott! Rekommenderar pastasås med chili eller att lägga till lite chilisås/sambal oelek el likn för att få lite mer hetta. Håller med föregående om att dra ner något på pastasåsen, 1-1,5 är lagom beroende på hur lös du vill ha den