Pastagratäng med köttfärs

142
14
Pastagratäng med köttfärs

En klassisk pastagratäng med köttfärs är aldrig fel. Fräs köttfärsen med löken, tillsätt vitlök och rosmarin så träder härliga smaker fram. Låt sjuda i tomatkross och buljong innan köttfärsen hälls över den kokta pastan. In i ugnen och 10 minuter senare är den härliga gratängen färdig!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017

Pastagratäng med köttfärs

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna route)
1 gul lök
ca 500 g blandfärs
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk rosmarin
500 g krossade tomater
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 dl chilisås (eller ketchup)
salt
peppar
150 g riven ost
1/2 isbergssallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller använd mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Det går jättebra att öka mängden vitlök och chilisås om lite starkare sås önskas.

Vad tyckte du om receptet?

142

Kommentarer

Eva

2022-05-15

Jag tog basilika istället för rosmarin, jättegott och bra att det går ganska fort att göra

Anette

2022-02-03

Bra resträtt när det bli lite pasta och köttärssås över -går att lägga till ngr färska hackade grönskaker i gratängen eller ta en sallad bredvid. Perfekt inte slänga.

Pia

2021-12-10

Lätt och enkelt och jättegott

Näringsvärde per portion

Energi 3037 KJ / 726 kCal
Fett 28 g
Salt 3.79 g
Kolhydrater 63 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden