En klassisk pastagratäng med köttfärs är aldrig fel. Fräs köttfärsen med löken, tillsätt vitlök och rosmarin så träder härliga smaker fram. Låt sjuda i tomatkross och buljong innan köttfärsen hälls över den kokta pastan. In i ugnen och 10 minuter senare är den härliga gratängen färdig!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller använd mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Följde instruktionerna och slutresultatet blev att det smakar absolut ingenting. Det är som att äta barnmat, finns bättre recept
Daniella
2023-05-08Är det sweet chilisås man ska ha i?
Emeli
2023-04-28Hej Emeli! Nej, chilisås är en tomatsås smaksatt med chili, som ketschup med chili. Du hittar den på samma hylla i butiken som ketschup.😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-04-28Väldigt god gratäng! Många verkar tycka mindre om rosmarin/timjan men jag gillade det. Mycket gott.
Kamilja
2023-02-06