En klassisk pastagratäng med köttfärs är aldrig fel. Fräs köttfärsen med löken, tillsätt vitlök och rosmarin så träder härliga smaker fram. Låt sjuda i tomatkross och buljong innan köttfärsen hälls över den kokta pastan. In i ugnen och 10 minuter senare är den härliga gratängen färdig!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
43 2017
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller använd mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Kommentarer
Christina
1/25/2021Enkelt och helt okej vardagsmat som går utmärkt att förbereda i form för att lägga på osten och sätta in i ugnen vid ett senare tillfälle. Vill dock ha den längre i ugnen så att osten blir krispig och får färg.
Sophie
3/11/2020Väldigt mumsigt! Funkar även med kycklingfärs.
Angelica
2/22/2020väldigt gott tog bort rosmarin enkelt att laga