Pastagratäng med köttfärs

En klassisk pastagratäng med köttfärs är aldrig fel. Fräs köttfärsen med löken, tillsätt vitlök och rosmarin så träder härliga smaker fram. Låt sjuda i tomatkross och buljong innan köttfärsen hälls över den kokta pastan. In i ugnen och 10 minuter senare är den härliga gratängen färdig!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna route)
1 gul lök
ca 500 g blandfärs
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad rosmarin eller timjan
500 g krossade tomater
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 dl chilisås (eller ketchup)
salt
peppar
150 g riven ost
1/2 isbergssallad
Gör så här
00:05:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3037 KJ / 726 kCal
Fett28 g
Salt3.79 g
Kolhydrater63 g
Protein52 g
Kommentarer
Mycket god och enkel att göra
Åsa
2025-01-13Jättebra recept om man har pasta över från dagen innan
Sandra
2024-09-30Enkelt o gott.
Björn
2024-07-15