Pastagratäng med köttfärs
En klassisk pastagratäng med köttfärs är aldrig fel. Fräs köttfärsen med löken, tillsätt vitlök och rosmarin så träder härliga smaker fram. Låt sjuda i tomatkross och buljong innan köttfärsen hälls över den kokta pastan. In i ugnen och 10 minuter senare är den härliga gratängen färdig!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna route)
1 gul lök
ca 500 g blandfärs
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad rosmarin eller timjan
500 g krossade tomater
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 dl chilisås (eller ketchup)
salt
peppar
150 g riven ost
1/2 isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3037 KJ / 726 kCal
Fett28 g
Salt3.79 g
Kolhydrater63 g
Protein52 g
Kommentarer
Jättebra recept om man har pasta över från dagen innan
Sandra
2024-09-30Enkelt o gott.
Björn
2024-07-15Jag tycker att detta receptet på Pasta och köttfärssås gratäng var enkelt att laga och luktar jätte gott när det är klart! PS. Har inte ätit den ännu utan det blir nästa vecka någon dag, antingen till lunch eller middag!
Yvette
2024-05-02