Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pastagratäng med köttfärs

En klassisk pastagratäng med köttfärs är aldrig fel. Fräs köttfärsen med löken, tillsätt vitlök och rosmarin så träder härliga smaker fram. Låt sjuda i tomatkross och buljong innan köttfärsen hälls över den kokta pastan. In i ugnen och 10 minuter senare är den härliga gratängen färdig!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skala och skiva löken. Fräs den och färsen i oljan i en gryta. Pressa i vitlöken och blanda ner rosmarin, tomatkross, vatten, buljongtärning och chilisås. Låt sjuda ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Häll pastan i en ugnssäker form och häll över köttfärssåsen. Strö över osten.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Skär salladen fint och servera till gratängen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller använd mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Det går jättebra att öka mängden vitlök och chilisås om lite starkare sås önskas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna route)
  • 1 gul lök
  • ca 500 g blandfärs
  • 1/2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk rosmarin
  • 500 g krossade tomater
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 1 dl chilisås (eller ketchup)
  • salt
  • peppar
  • 150 g riven ost
  • 1/2 isbergssallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3037 kJ / 726 kCal