Pastagratäng med köttfärs

87
6
Pastagratäng med köttfärs

En klassisk pastagratäng med köttfärs är aldrig fel. Fräs köttfärsen med löken, tillsätt vitlök och rosmarin så träder härliga smaker fram. Låt sjuda i tomatkross och buljong innan köttfärsen hälls över den kokta pastan. In i ugnen och 10 minuter senare är den härliga gratängen färdig!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017

Pastagratäng med köttfärs

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna route)
1
gul lök
ca 500 g
blandfärs
1/2 msk
olja
1
vitlöksklyfta
1 tsk
rosmarin
500 g
krossade tomater
2 1/2 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 dl
chilisås (eller ketchup)
-
salt
-
peppar
150 g
riven ost
1/2
isbergssallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller använd mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Det går jättebra att öka mängden vitlök och chilisås om lite starkare sås önskas.

Vad tyckte du om receptet?

87

Kommentarer

Christina

1/25/2021

Enkelt och helt okej vardagsmat som går utmärkt att förbereda i form för att lägga på osten och sätta in i ugnen vid ett senare tillfälle. Vill dock ha den längre i ugnen så att osten blir krispig och får färg.

Sophie

3/11/2020

Väldigt mumsigt! Funkar även med kycklingfärs.

Angelica

2/22/2020

väldigt gott tog bort rosmarin enkelt att laga

Näringsvärde per portion

Energi 3037 KJ / 726 kCal
Fett 28 g
Salt 3.79 g
Kolhydrater 63 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept