Pastagratäng med köttfärs

En klassisk pastagratäng med köttfärs är aldrig fel. Fräs köttfärsen med löken, tillsätt vitlök och rosmarin så träder härliga smaker fram. Låt sjuda i tomatkross och buljong innan köttfärsen hälls över den kokta pastan. In i ugnen och 10 minuter senare är den härliga gratängen färdig!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna route)
1 gul lök
ca 500 g blandfärs
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad rosmarin eller timjan
500 g krossade tomater
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 dl chilisås (eller ketchup)
salt
peppar
150 g riven ost
1/2 isbergssallad
Gör så här
00:05:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3037 KJ / 726 kCal
Fett28 g
Salt3.79 g
Kolhydrater63 g
Protein52 g

Kommentarer
38 stEnkelt i gott! Kommer absolut göra denna fler gånger. Jag blandade i lite västerbottenost i gratängosten för att höja smaken ytterligare.
Katrin
En otroligt god pasta gratäng som är perfekt till många personer
Joel
Supergott! Fick beröm av hela familjen
Saga
Gott och enkelt!
Christina
Mycket god och enkel att göra
Åsa
Jättebra recept om man har pasta över från dagen innan
Sandra
Enkelt o gott.
Björn
Jag tycker att detta receptet på Pasta och köttfärssås gratäng var enkelt att laga och luktar jätte gott när det är klart! PS. Har inte ätit den ännu utan det blir nästa vecka någon dag, antingen till lunch eller middag!
Yvette
Lade till gul paprika som jag hackade ner i strimlor. Lite tacokrydda och chiliflakes i stekpannan tillsammans med allt annat. Riktigt gott!
Anton
Super gott.! Hela fam gillade de. Och toppen som matlådan.!
Jan fredrik