Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krämig kassler med mango och ingefära

Ugnslagad krämig kassler serverat med ris är enkelt och gott. Kasslern blandar du med smaker från mango, dijonsenap och ingefära innan den krämiga grädden tillsätts. Den smakrika senapen bryter fint av mot den söta mangon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rör ner de frysta ärterna mot slutet eller tillaga dem enligt anvisning på förpackningen om du vill servera dem separat.
  3. Lägg kasslerskivorna omlott i en smord, ugnssäker form. Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor. Sprid ut löken och mangotärningarna över kasslerskivorna.
  4. Blanda grädde, senap och ingefära efter smak i en bunke. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen över kasslern.
  5. Tillaga i mitten av ugnen 10–15 minuter, tills gratängen fått fin färg. Blanda ner persiljan i riset och servera till kasslergratängen.

För alla

Fri från gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt alternativ till vispgrädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl ris (gärna långkornigt)
  • 2 dl frysta, gröna ärter
  • ca 500 g kassler i skivor
  • 1 rödlök
  • 1 paket frysta, tinade mango i tärningar (à 250 g)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 1/2 msk färskriven ingefära
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2 kruka hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer