UNDER 30 MIN | Medel

Krämig köttfärsås med makaroner

Vem har någonsin tackat nej till en krämig köttfärssås? Och speciellt inte denna där även lite morötter, chilisås och grädde gömmer sig. Ät tillsammans med klassikern makaroner samt lite pepprig ruccola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Riv morötterna grovt eller fint på ett rivjärn och stek dem och färsen i oljan i en stekpanna. Pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar.
  3. Smula ner buljongtärningen i pannan och rör i chilisåsen, grädden och vattnet. Låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera köttfärssåsen med makaronerna och salladen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Hacka morötterna lite när dom är rivna så syns de mindre i såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port makaroner
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
  • 500 g blandfärs
  • 1/2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1/2 dl chilisås eller ketchup
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 65 g ruccola

Näringsvärde
Per portion

Energi 3235 kJ / 772 kCal