Köttfärsgratäng

Köttfärsgratäng med potatis är lätt att laga och perfekt middagsmat. Knepet att göra köttfärslådan lite snabbare är att förkoka potatisen innan den läggs i gratängen tillsammans med tomatkross, riven ost och crème fraiche. Servera gärna köttfärsgratängen med valfri sallad.

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 gul lök
1 morot
2 tsk olja
500 g blandfärs
2 vitlöksklyftor
1/2 msk torkad oregano
2 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
salt
peppar
1 msk japansk soja
1 förp finkrossade tomater (à 390 g)
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
150 g riven ost
2 msk mjölk
2 dl crème fraiche
2 tomater
Till servering
sallad
Gör så här
00:10:00
00:05:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3340 KJ / 798 kCal
Fett46 g
Salt3 g
Kolhydrater51 g
Protein42 g
Kommentarer
29 stJag använde sojafärs och spädde ut den med paprika och tomat, och hade i lite balsamvinäger. Jag skar potatisen i ganska stora bitar, så de hade nog behövt koka längre än 10 min. Ska testa att ha majs i nästa gång.
Märta
Tänkte prova det här receptet. Som vanligt när man läser kommentarer om vad folk tycker om ett recept så har folk mixtrat med receptet från start. Hur ska man då veta hur det egentligen smakar?? Ha ha!
Camilla
God - lite som en svensk moussaka. Tog 3 dl lätt creme fraîches i osttäcket fungerade fint. Välj en smakrik ost !
Nina