Köttfärsgratäng

Köttfärsgratäng med potatis är lätt att laga och perfekt middagsmat. Knepet att göra köttfärslådan lite snabbare är att förkoka potatisen innan den läggs i gratängen tillsammans med tomatkross, riven ost och crème fraiche. Servera gärna köttfärsgratängen med valfri sallad.

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 gul lök
1 morot
2 tsk olja
500 g blandfärs
2 vitlöksklyftor
1/2 msk torkad oregano
2 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
salt
peppar
1 msk japansk soja
1 förp finkrossade tomater (à 390 g)
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
150 g riven ost
2 msk mjölk
2 dl crème fraiche
2 tomater
Till servering
sallad
Gör så här
00:10:00
00:05:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3340 KJ / 798 kCal
Fett46 g
Salt3 g
Kolhydrater51 g
Protein42 g
Kommentarer
Jättegott gick hem hos hela familjen!!!
Ulrika
2025-03-08Jättegott! Och hela familjen tyckte detsamma!
Johanna
2025-03-05Jättegott och en rätt som jag återkommer till med jämna mellanrum.
Roland michael
2025-02-07