Pastagratäng med blomkål och och skinka
En populär vardagsfavorit som är lätt att älska. Skinka, ärtor och blomkål gör gratängen riktigt matig och jättegod. Gratineras i ugnen och serveras med fördel tillsammans med en krispig sallad.
Ingredienser
4 portioner
4 dl pasta (gärna penne rigate)
1 gul lök
150 g gratängost
180 g strimlad skinka
1/2 förp små fina ärtor (à 250 g)
ca 400 g blomkål
Sås
5 dl mjölk
2 dl vispgrädde (40%)
1 tsk salt
2 msk majsstärkelse
Till servering
blandad sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2676 KJ / 638 kCal
Fett34 g
Salt4.01 g
Kolhydrater49 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Låter jättegott. Ska snart göra gratängen
Eva
2021-11-29