Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Skink- och zucchinistubbar

Med färska lasagneplattor, färdigskivad skinka, bredbar färskost och pastasås på tetra gör du enkelt dessa skink- och zucchinistubbar. Servera med en riklig råkostsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Fördela naturell färskost, rökt skinka i skivor och zucchini i tunna skivor på de färska lasagneplattorna. Rulla ihop på längden och skär i 3 bitar.
  3. Blanda den färdiga pastasåsen med vattnet. Bred hälften i bottnen av en smord ugnssäker form. Ställ dit pastastubbarna och häll på resten av såsen. Strö på riven ost.
  4. Ställ mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera gärna med råkost och knäckebröd.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta, kontrollera pastasåsen, använd glutenfritt knäcke.
Gör laktosfri: använd laktosfri färskost och riven hårdost lagrad mer än 3 månader. Kontrollera innehållet i pastasåsen.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskost- och hårdostalternativ. Kontrollera innehållet i pastasåsen. 
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g naturell färskost
  • 200 g rökt skinka i skivor
  • 1 zucchini
  • 12 färska lasagneplattor
  • 1 burk färdig pastasås (à 400 g)
  • 1 dl vatten
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi -1 kJ / 426 kCal