Hemgjord pasta
Den bästa hemgjorda pastadegen gör du av durumvetemjöl. Knåda mjölet med hela ägg, äggulor, vatten och olivolja. Degen ska sedan vila innan den kan kavlas ut. Skär pastan med kniv om du saknar pastamaskin. Prova gärna också att göra pasta med smak av örter.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008
Ingredienser
6 portioner
7 dl durumvetemjöl (7 dl motvarar ca 420 g)
4 ägg
3 äggulor
3 msk kallt vatten
2 msk olivolja
För alla
Innehåller gluten och ägg men är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Smaksätt pastan med örter eller saffran. Kokade rödbetor som mixas, eller förvälld mixad spenat ger också smak – och framför allt färg. Tänk på att krama ut så mycket vätska som möjligt innan smaksättaren blandas med degen, ju torrare desto bättre.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bra och gott recept! Stort plus för att degen var lätt bearbetad och inte det kändes rimligt med hur mycket bindande olja och vatten det var. Den blev dock lite kletig när man jobbade med den i maskinen. Så ett tips är att ta lite mjöl på den efter att degen gått i maskinen, så att den inte kletar. Mycket bra!
Viktor
2020-10-15Tiramisu
Emanuel
2018-07-07