Hemgjord pasta
Den bästa hemgjorda pastadegen gör du av durumvetemjöl. Knåda mjölet med hela ägg, äggulor, vatten och olivolja. Degen ska sedan vila innan den kan kavlas ut. Skär pastan med kniv om du saknar pastamaskin. Prova gärna också att göra pasta med smak av örter.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008
Ingredienser
6 portioner
7 dl durumvetemjöl (7 dl motvarar ca 420 g)
4 ägg
3 äggulor
3 msk kallt vatten
2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bra och gott recept! Stort plus för att degen var lätt bearbetad och inte det kändes rimligt med hur mycket bindande olja och vatten det var. Den blev dock lite kletig när man jobbade med den i maskinen. Så ett tips är att ta lite mjöl på den efter att degen gått i maskinen, så att den inte kletar. Mycket bra!
Viktor
2020-10-15Tiramisu
Emanuel
2018-07-07