Hemgjord pasta

Betyg 3.6 av 5.
57 personer har röstat
2
Hemgjord pasta

Den bästa hemgjorda pastadegen gör du av durumvetemjöl. Knåda mjölet med hela ägg, äggulor, vatten och olivolja. Degen ska sedan vila innan den kan kavlas ut. Skär pastan med kniv om du saknar pastamaskin. Prova gärna också att göra pasta med smak av örter.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Hemgjord pasta

Ingredienser

6 portioner
7 dl durumvetemjöl (7 dl motvarar ca 420 g)
4 ägg
3 äggulor
3 msk kallt vatten
2 msk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
57 personer har röstat

Kommentarer

Bra och gott recept! Stort plus för att degen var lätt bearbetad och inte det kändes rimligt med hur mycket bindande olja och vatten det var. Den blev dock lite kletig när man jobbade med den i maskinen. Så ett tips är att ta lite mjöl på den efter att degen gått i maskinen, så att den inte kletar. Mycket bra!

Viktor

2020-10-15

Tiramisu

Emanuel

2018-07-07

Testa liknande recept

Pastadeg
Betyg 4.1 av 5.
125 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ravioli all’uovo - ravioli med äggula
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta med örter och blommor
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Toskanska ”tortelli” med broccoli, ricotta och valnötter
Betyg 3.4 av 5.
113 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetspasta
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumparavioli med fröpesto
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga