Pastadeg

Gör egen pasta och testa vårt recept på pastadeg på italienskt vis! Den bästa hemmagjorda pastadegen görs på durumvetemjöl som knådas tillsammans med ägg. Degen kräver lite omsorg och kärlek, men det är väl värt mödan! Få saker smakar så gott som hemmagjord pasta med enkla tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Gör så här
00:05:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 4 port.
Energi1828 KJ / 437 kCal
Fett8 g
Salt0.21 g
Kolhydrater73 g
Protein16 g
Kommentarer
31 stHej! Ni anger både att äggen ska vägas UTAN skal (2025-05-30) och att det vägas MED skal (2020-06-17) Vilket ska jag gå efter?? Mvh
Nicklas
Hej Nicklas! Väg äggen utan skal för bäst resultat. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jag har testat receptet både manuellt och med food processor och degen blev utmärkt på båda sätten.
Susana
Hej! Eva-marie det står ju durumvete i receptet
Elisabeth
Jag testade att göra en sats med siktat durumvetemjöl från Labans Kvarn, och fick en klump som inte gick att knåda (höll på att försöka få ihop degen i 20 minuter) tills jag tröttnade och fick tillsätta vatten för att få ihop något som var möjligt att bearbeta. Det vore bra om ni skrev vilket mjöl ni har använt.
Eva-marie
Jag gjorde en halv sats, vägde allt. Jag tog ett tredje ägg och vispade upp det i en skål och tog lite av det för att få rätt vikt. Degen blev grymt bra.
Maria
Är det med- eller utan skal, 240g?
Tonie
Hej Tonie! Vikten avser ägg utan skal. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jag säger som alla andra. Väldigt torr deg. Men jag tog ett ägg till så blev den lite bättre
Carina
Hej Carina och ni andra! Vi har gjort degen igen och receptet stämmer. Det är viktigt att vikten på äggen stämmer och det är nu förtydligat i receptet. Det är också viktigt att degen får svälla i kylen. Det gör att degen blir mjukare. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Denna deg får ni kolla över, ICA. Den blir så torr med ert recept. Tyvärr läste jag inte recensionerna innan jag gjorde degen. Fick tillsätta vatten och olja.
Eva-lotta
Jag vill skicka med alla som ger sig på egen pastadeg nedan tips, kör den i food processor/mixer. Allt annat är vansinne. Blir det lite torrt, ha i lite olivolja. Sedan MÅSTE degen slås in i plast och lämnas till att vila i kylen i minst en timme. Men gärna en hel dag. Den blir torr väldigt fort, slå in i plast fort! Sen ska det bli jättebra!
Amanda
Stenhård deg och dåligt recept. Föreslår dock 1,5msk olivolja och 2 msk vatten och lite salt
Hanna