Pastadeg

Gör egen pasta och testa vårt recept på pastadeg på italienskt vis! Den bästa hemmagjorda pastadegen görs på durumvetemjöl som knådas tillsammans med ägg. Degen kräver lite omsorg och kärlek, men det är väl värt mödan! Få saker smakar så gott som hemmagjord pasta med enkla tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Gör så här
00:05:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 4 port.
Energi1828 KJ / 437 kCal
Fett8 g
Salt0.21 g
Kolhydrater73 g
Protein16 g
Kommentarer
29 stJag testade att göra en sats med siktat durumvetemjöl från Labans Kvarn, och fick en klump som inte gick att knåda (höll på att försöka få ihop degen i 20 minuter) tills jag tröttnade och fick tillsätta vatten för att få ihop något som var möjligt att bearbeta. Det vore bra om ni skrev vilket mjöl ni har använt.
Eva-marie
Jag gjorde en halv sats, vägde allt. Jag tog ett tredje ägg och vispade upp det i en skål och tog lite av det för att få rätt vikt. Degen blev grymt bra.
Maria
Är det med- eller utan skal, 240g?
Tonie
Hej Tonie! Vikten avser ägg utan skal. Hälsningar Niclas
ICA-köket