Pastadeg

Gör egen pasta och testa vårt recept på pastadeg på italienskt vis! Den bästa hemmagjorda pastadegen görs på durumvetemjöl som knådas tillsammans med ägg. Degen kräver lite omsorg och kärlek, men det är väl värt mödan! Få saker smakar så gott som hemmagjord pasta med enkla tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Gör så här
00:05:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 4 port.
Energi1828 KJ / 437 kCal
Fett8 g
Salt0.21 g
Kolhydrater73 g
Protein16 g
Kommentarer
Är det med- eller utan skal, 240g?
Tonie
2025-05-28Hej Tonie! Vikten avser ägg utan skal. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-05-30Jag säger som alla andra. Väldigt torr deg. Men jag tog ett ägg till så blev den lite bättre
Carina
2025-04-23Hej Carina och ni andra! Vi har gjort degen igen och receptet stämmer. Det är viktigt att vikten på äggen stämmer och det är nu förtydligat i receptet. Det är också viktigt att degen får svälla i kylen. Det gör att degen blir mjukare. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-05-05Denna deg får ni kolla över, ICA. Den blir så torr med ert recept. Tyvärr läste jag inte recensionerna innan jag gjorde degen. Fick tillsätta vatten och olja.
Eva-lotta
2025-02-18