Pastadeg

Betyg 4.1 av 5.136 personer har röstat
Receptet har 31 kommentarer
Pastadeg

Gör egen pasta och testa vårt recept på pastadeg på italienskt vis! Den bästa hemmagjorda pastadegen görs på durumvetemjöl som knådas tillsammans med ägg. Degen kräver lite omsorg och kärlek, men det är väl värt mödan! Få saker smakar så gott som hemmagjord pasta med enkla tillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Pastadeg

Ingredienser

4-6 portioner
400 g durumvetemjöl
4 ägg (4 ägg motsvarar ca 240 g)

Gör så här

00:05:00
01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

31 st
  • Hej! Ni anger både att äggen ska vägas UTAN skal (2025-05-30) och att det vägas MED skal (2020-06-17) Vilket ska jag gå efter?? Mvh

    Nicklas

    Hej Nicklas! Väg äggen utan skal för bäst resultat. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Jag har testat receptet både manuellt och med food processor och degen blev utmärkt på båda sätten.

    Susana

  • Hej! Eva-marie det står ju durumvete i receptet

    Elisabeth

  • Jag testade att göra en sats med siktat durumvetemjöl från Labans Kvarn, och fick en klump som inte gick att knåda (höll på att försöka få ihop degen i 20 minuter) tills jag tröttnade och fick tillsätta vatten för att få ihop något som var möjligt att bearbeta. Det vore bra om ni skrev vilket mjöl ni har använt.

    Eva-marie

  • Jag gjorde en halv sats, vägde allt. Jag tog ett tredje ägg och vispade upp det i en skål och tog lite av det för att få rätt vikt. Degen blev grymt bra.

    Maria

  • Är det med- eller utan skal, 240g?

    Tonie

    Hej Tonie! Vikten avser ägg utan skal. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Jag säger som alla andra. Väldigt torr deg. Men jag tog ett ägg till så blev den lite bättre

    Carina

    Hej Carina och ni andra! Vi har gjort degen igen och receptet stämmer. Det är viktigt att vikten på äggen stämmer och det är nu förtydligat i receptet. Det är också viktigt att degen får svälla i kylen. Det gör att degen blir mjukare. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Denna deg får ni kolla över, ICA. Den blir så torr med ert recept. Tyvärr läste jag inte recensionerna innan jag gjorde degen. Fick tillsätta vatten och olja.

    Eva-lotta

  • Jag vill skicka med alla som ger sig på egen pastadeg nedan tips, kör den i food processor/mixer. Allt annat är vansinne. Blir det lite torrt, ha i lite olivolja. Sedan MÅSTE degen slås in i plast och lämnas till att vila i kylen i minst en timme. Men gärna en hel dag. Den blir torr väldigt fort, slå in i plast fort! Sen ska det bli jättebra!

    Amanda

  • Stenhård deg och dåligt recept. Föreslår dock 1,5msk olivolja och 2 msk vatten och lite salt

    Hanna

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på 4 port.
Energi1828 KJ / 437 kCal
Fett8 g
Salt0.21 g
Kolhydrater73 g
Protein16 g

Testa liknande recept

  • Hemgjord pasta
    Betyg 3.6 av 5.59 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Medelhavsbröd
    Betyg 4.4 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödbetspasta
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Pasta med örter och blommor
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad