Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Focaciette

Focaciette är ett gott och mättande matbröd med smak av körsbärstomater, oregano och flingsalt. Servera brödet tillsammans med den övriga måltiden och bre på fullt av goda pålägg.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 6 portioner.

  1. Smula jästen och lös den i 1 dl av vattnet, blanda väl med saltet och sockret. Rör i resten av vattnet och hälften av olivoljan samt mjölet, lite i taget. Arbeta ihop till en smidig, ganska lös deg. Jäs degen till dubbel storlek, ca 60 minuter. 
  2. Knåda degen och tillsätt lite mjöl vid behov. Dela degen i 10-12 bitar och rulla dem till bollar, lägg dem på en smord plåt eller plåt med bakplåtspapper. 
  3. Sätt ugnen på 225°C. 
  4. Platta ut bollarna och gör hål i dem med fingrarna. Pensla på resten av olivoljan utblandad med 2 tsk vatten. Tryck ner tomatskivor i bullarna och krydda med oregano och flingsalt. Jäs bröden i 20 minuter. Tryck ner tomatskivorna (igen) innan bullarna gräddas. 
  5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 minuter, de är klara när de fått fin färg på både över- och undersidan.

För alla

Fri från mjölk och ägg. Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 paket jäst (à 50 g)
  • 7 dl fingervarmt vatten (ca 37 °C)
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 1 dl olivolja
  • 8 dl durumvetemjöl
  • 7 - 7 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 2 tsk oregano
  • flingsalt

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer