Kycklingrullad med färsk pasta och tomatsås
Den här kycklingrulladen är riktigt god, och dessutom rolig att göra! Med färsk, egengjord pasta och en välsmakande tomatsås, är den perfekt att bjuda gästerna på.
Ingredienser
4 portioner
Pasta
4 1/2 dl durumvetemjöl
3 ägg (medelstora)
1 tsk olivolja
3 msk finriven parmesan
ev 1 äggula
Kycklingrullad
4 kycklingfiléer
8 salviablad
8 basilikablad
125 g mozzarella
2 msk finhackade örter, tex basilika och salvia
2 msk smör
salt och nymald svartpeppar
Parmachips
8 st skivor parmaskinka (eller någon annan favoritskinka)
Tomatsås
2 st burkar hela plommontomater (à 400 g)
2 - 3 st skalade och hackade vitlöksklyftor
1/2 st urkärnad och hackad röd peppar
2 msk olivolja
3 msk tomatpuré
3 - 4 msk vitt vin
1 kruka basilika
salt
nymald svartpeppar
strösocker
Basilikaolja
1 kruka basilika
1/2 dl olivolja
1 msk pressad citronsaft
salt
nymald svartpeppar
För alla
Gör glutenfri: Byt ut pastan mot glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mozzarella. Välj laktosfritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mozzarella mot mjölkproteinfri ost. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Uteslut eller byt ut parmesanosten i pastan mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: Byt ut pastan mot äggfri pasta.
Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3669 KJ / 878 kCal
Fett43.4 g
Salt2.6 g
Kolhydrater54.9 g
Protein59.6 g
Kommentar
Ungefär hur länge ska kycklingen vara inne, om man inte har en termometer? Förstår att det beror på ugn och kycklingens storlek. Men hade varit bra att ha en ungefärlig tid.
Alice
2021-06-01