Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Kycklingrullad med färsk pasta och tomatsås

Den här kycklingrulladen är riktigt god, och dessutom rolig att göra! Med färsk, egengjord pasta och en välsmakande tomatsås, är den perfekt att bjuda gästerna på.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pasta: Lägg mjölet på en ren arbetsyta. Gör en krater i mitten av mjölet. Lägg i ägg, olivolja och parmesan.
  2. Knåda ut degen tills den börjar få en fast och smidig struktur. Känns den för torr så lägger man i en äggula och knådar ytterligare.
  3. Forma till en platt deg och lägg i plastfolie. Låt vila ca 30 minuter i rumstemperatur.
  4. Dela degen i fyra delar och kör genom pastamaskin till önskad tjocklek och form.
  5. Koka ca 3 minuter i saltat vatten strax innan servering och blanda med tomatsåsen.
  6. Kycklingrullad: Sätt ugnen på 150°C.
  7. Lägg filéerna på varsin bit plastfolie. Lägg ytterligare en bit plastfolie över filéerna. Banka filéerna tills de är riktigt platta, använd baksidan av en kastrull om det inte finns en köttklubba.
  8. Hacka salvia- och basilikabladen fint och riv av tunna strängar av mozzarellan. Lägg det på ena halvan av filéerna. Salta och peppra.
  9. Rulla ihop filéerna med hjälp av plastfolien och snurra ihop ändarna så att det blir en kompakt rullad.
  10. Lägg sedan varje rullad i ett ark med aluminiumfolie och snurra ihop på samma sätt som med plastfolieet.
  11. Sätt in en termometer mitt i rulladen och stek i ugn tills innertemperaturen är 72°C i innertemperatur.
  12. Ta ut och låt vila 5-10 minuter. Eller låt vila under tiden parmachipsen steks, tomatsåsen kokar och basilikaoljan mixas. Öppna paketet.
  13. Hetta upp en stekpanna och bryn rulladen runtom i smör. Tillsätt de hackade örterna mot slutet. Halvera rulladen och servera med pasta och parmachips.
  14. Parmachips: Sätt ugnen på 200 grader.
  15. Lägg ut parmaskinkan på en plåt med bakplåtspapper.
  16. Rosta till chips mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.
  17. Tomatsås: Grovhacka tomaterna.
  18. Fräs vitlök och chili i olivoljan tillsammans med tomatpurén i en kastrull och tillsätt vin. Låt koka upp under omrörning.
  19. Tillsätt tomaterna och tomatspadet i såsen. Koka upp och sänk värmen så att såsen står och ”småputtrar”. Låt puttra minst 30 minuter.
  20. Grovhacka basilikan och tillsätt i såsen strax innan servering.
  21. Smaka av med salt, peppar och socker.
  22. Basilikaolja: Mixa alla ingredienser med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. 

För alla

Gör äggfri: Byt ut pastan mot äggfri pasta.
Gör glutenfri: Byt ut pastan mot glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mozzarella. Välj laktosfritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mozzarella mot mjölkproteinfri ost. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Uteslut eller byt ut parmesanosten i pastan mot mjölkproteinfri ost.

Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.

Ingredienser

Portioner: 4
Pasta
  • 4 1/2 dl durumvetemjöl
  • 3 ägg (medelstora)
  • 1 tsk olivolja
  • 3 msk finriven parmesanost
  • ev 1 äggula
Kycklingrullad
  • 4 kycklingfiléer
  • 8 salviablad
  • 8 basilikablad
  • 125 g mozzarella
  • 2 msk finhackade örter, tex basilika och salvia
  • 2 msk smör
  • salt och nymald svartpeppar
Parmachips
  • 8 st skivor parmaskinka (eller någon annan favoritskinka)
Tomatsås
  • 2 st burkar hela plommontomater (à 400 g)
  • 3 st skalade och hackade vitlöksklyftor
  • 1/2 st urkärnad och hackad röd peppar
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 4 msk vitt vin
  • 1 kruka basilika
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • strösocker
Basilikaolja
  • 1 kruka basilika
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt
  • nymald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3669 kJ / 878 kCal