Pasta ”tortiglioni” med ost- och skinksås

20
1
Pasta ”tortiglioni” med ost- och skinksås

Pasta tortiglioni med ost- och skinksås är en god, snabblagad och perfekt rätt i vardagen. Rätten har fräscha, krämiga och lena smaker och passar därför alla i familjen!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2011

Pasta ”tortiglioni” med ost- och skinksås

Ingredienser

4 portioner
1 vitlöksklyfta
1/2 purjolök (delad på längden)
1/2 blomkål
400 g kassler
400 g pasta (t ex tortiglioni)
1 msk smör eller margarin
1 tsk torkad oregano
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk (gärna 3 %)
2 dl riven ost (à 50 g)
salt och peppar

Gör så här

Tips

Kasslern kan även serveras kall eller stekt i skivor till pastan och ostsåsen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentar

Malin

2011-09-16

Jag är inte särskilt förtjust i blomkål men bortsett från det var det en god rätt som med största säkerhet kommer att lagas igen. Det var dessutom ganska enkelt och tog inte så mycket tid!