Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta ”tortiglioni” med ost- och skinksås

Pasta tortiglioni med ost- och skinksås är en god, snabblagad och perfekt rätt i vardagen. Rätten har fräscha, krämiga och lena smaker och passar därför alla i familjen!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att koka upp lättsaltat vatten till pastan i en stor kastrull.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skär purjolöken i strimlor. Dela blomkålen i mindre buketter. Strimla kasslern.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt blomkålen koka med när ca 5 minuter av koktiden återstår.
  4. Fräs vitlök, purjolök och kassler i matfettet ca 3 minuter i en stekpanna. Krydda med oregano. Strö över mjölet och rör runt. Tillsätt mjölken. Låt koka upp och sjud på svag värme ca 5 minuter. Ta från värmen. Rör ner osten och låt den smälta ner. Smaka av med peppar.
  5. Servera pastan och blomkålen med ost- och skinksåsen.

Tips

Kasslern kan även serveras kall eller stekt i skivor till pastan och ostsåsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 purjolök (delad på längden)
  • 1/2 blomkål
  • 400 g kassler
  • 400 g pasta (t ex tortiglioni)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk (gärna 3 %)
  • 2 dl riven ost (à 50 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?