Pasta rosso med mozzarella

12
3
Pasta rosso med mozzarella

Här serveras en perfekt vardagsmiddag som går snabbt att laga när magen kurrar. En matig tomatsås med linser som får god smak från vitlök och timjan som serveras med pasta, gärna vermicelli som är en tunnare pasta, och med krämig mozzarella.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2018

Pasta rosso med mozzarella

Ingredienser

4 portioner

Tomatsås

1/2
rödlök
1
vitlöksklyfta
2
morötter
2 msk
olivolja
1/2 dl
tomatpuré
1 dl
torra röda linser
1 tsk
torkad timjan
500 g
passerade tomater
2 msk
japansk soja
5 dl
vatten
-
salt
-
peppar
4
port pasta (gärna vermicelli)
2
förp mozzarella (à 125 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.



Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt såsen med 1/2 tsk cayennepeppar (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Ann

3/18/2019

Tomatsåsen är för intetsägande i smaken. Ta en hel rödlök, två vitlöksklytor och ett par matskedar Ajvar Reilish i såsen så blir den mycket godare.

Petra

12/16/2018

Maten var inte speciellt god

Emilia

11/26/2018

Hej! Ska linserna vara okokta?

Redaktionen ICAse

11/27/2018

Hej Emilia! Stämmer bra det! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2486 KJ / 587 kCal
Fett 19 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 73 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept