Pasta rosso med mozzarella
Här serveras en perfekt vardagsmiddag som går snabbt att laga när magen kurrar. En matig tomatsås med linser som får god smak från vitlök och timjan som serveras med pasta, gärna vermicelli som är en tunnare pasta, och med krämig mozzarella.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2018
Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
2 msk olivolja
1/2 dl tomatpuré
1 dl torra röda linser
1 tsk torkad timjan
500 g passerade tomater
2 msk japansk soja
5 dl vatten
salt
peppar
4 port pasta (gärna vermicelli)
2 förp mozzarella (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2486 KJ / 587 kCal
Fett19 g
Salt3.6 g
Kolhydrater73 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tomatsåsen är för intetsägande i smaken. Ta en hel rödlök, två vitlöksklytor och ett par matskedar Ajvar Reilish i såsen så blir den mycket godare.
Ann
2019-03-18Maten var inte speciellt god
Petra
2018-12-16Hej! Ska linserna vara okokta?
Emilia
2018-11-26Hej Emilia! Stämmer bra det! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-11-27