Pasta rosso med kyckling och zucchini
Den här pasta rosson med kyckling och zucchini är en smakrik rätt som faller de flesta i smaken. Pastan kokas enligt anvisningar. Och medan den kokas, passa på att stek kyckling och zucchini i omgångar innan tomatpeston adderas. Avnjut med kyckling, tomater och färsk basilika.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2015
Ingredienser
4 portioner
1 zucchini
1/2 påse salladslök (à 125 g)
4 portioner pasta (gärna fullkornspasta)
ca 600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
2 tomater
1 kruka basilika
1 dl tomatpesto
salt och peppar
För alla
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Blanda gärna basilikan med en vinägrett och häll över tomaterna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2105 KJ / 505 kCal
Fett11 g
Salt2.67 g
Kolhydrater53 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott, lagom smakrikt, även om treåringen inte riktigt gillar styrkan. Vi gör denna rätt ofta.
Rebecca
2021-03-26Med röd pesto arrabiata (för mer sting) + 1 dl matlagningsgrädde, så blir det perfekt!
Anne-marie
2019-01-12Gott men komplettera rätten med soltorkade, smakrika romaner, så blir det mer sting!
Ann-mari
2015-09-13