Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta puttanesca

Pasta puttanesca är en traditionell, välbalanserad italiensk pastarätt med mycket smak. Såsen har sin bas på tomat och vitlök, där oliver och pancetta tillför sälta och en gnutta chilipulver ger rätten lagom hetta. Rör ihop såsen med nykokt fettuccine och servera med rucola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med saltat vatten till pastan.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Fräs pancetta och lök i oljan i stekpanna eller kastrull och tillsätt pastasås, oliver och chilipulver. Sjud under lock ca 5 minuter.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Strimla persiljan. Rör ner den i såsen och servera med pasta och rucola.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1/2 rödlök
  • 160 g pancettaskinka
  • 1 tsk olivolja
  • 390 g pastasås tomat & vitlök
  • 1 dl oliver med ansjovis
  • 1 krm chilipulver
  • 2 port pasta (färsk fettucine)
  • 1 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2870 kJ / 686 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept