Pasta puttanesca

4
0
Pasta puttanesca

Pasta puttanesca är en traditionell, välbalanserad italiensk pastarätt med mycket smak. Såsen har sin bas på tomat och vitlök, där oliver och pancetta tillför sälta och en gnutta chilipulver ger rätten lagom hetta. Rör ihop såsen med nykokt fettuccine och servera med rucola.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2016

Pasta puttanesca

Ingredienser

2 portioner
1/2
rödlök
160 g
pancetta
1 tsk
olivolja
390 g
pastasås tomat & vitlök
1 dl
oliver med ansjovis
1 krm
chilipulver
2
port pasta (färsk fettucine)
1
ask färsk persilja (à 20 g)
65 g
rucola

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2870 KJ / 686 kCal
Fett 34.8 g
Kolhydrater 61.5 g
Protein 27.2 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept