Pasta puttanesca

Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
1
Pasta puttanesca

En italiensk favorit som inte har så gamla anor som man kan tro – på 1960-talet dök den smakrika pastarätten upp och blev snabbt populär. Vitlök, tomat, sardeller, oliver och chili är klassiska ingredienser i en puttanescapasta. Med pancetta i blir det extra gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2014

Pasta puttanesca

Ingredienser

4 portioner
4   port pasta, gärna pappardelle
2   vitlöksklyftor
1   burk hela plommontomater (à 400 g)
1 dl  urkärnade svarta oliver
53 g  rullade sardeller
2   förp pancetta (à 160 g)
1 tsk  olivolja
1/2 tsk  chilipulver
1 dl  vatten
1/2   ask persilja (à 20 g)
salt och peppar
65 g  rucola

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Gott men salt.

Carl-evert

2014-03-27

Näringsvärde per portion

Energi2717 KJ / 650 kCal
Fett37.8 g
Kolhydrater51 g
Protein24 g

Testa liknande recept

Tomat- och pancettapasta
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig papardelle med portabello
Betyg 3.3 av 5.
71 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toskansk tomatpasta
Betyg 2.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stá Spiritos sallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddig pasta med pancetta och ärtor
Betyg 4.2 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minestrone med pancetta och pesto
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga