Pasta puttanesca
En italiensk favorit som inte har så gamla anor som man kan tro – på 1960-talet dök den smakrika pastarätten upp och blev snabbt populär. Vitlök, tomat, sardeller, oliver och chili är klassiska ingredienser i en puttanescapasta. Med pancetta i blir det extra gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna pappardelle
2 vitlöksklyftor
1 burk hela plommontomater (à 400 g)
1 dl urkärnade svarta oliver
53 g rullade sardeller
2 förp pancetta (à 160 g)
1 tsk olivolja
1/2 tsk chilipulver
1 dl vatten
1/2 ask persilja (à 20 g)
salt och peppar
65 g rucola
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2717 KJ / 650 kCal
Fett37.8 g
Kolhydrater51 g
Protein24 g
Kommentar
Gott men salt.
Carl-evert
2014-03-27