Pasta puttanesca | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta puttanesca

En italiensk favorit som inte har så gamla anor som man kan tro – på 1960-talet dök den smakrika pastarätten upp och blev snabbt populär. Vitlök, tomat, sardeller, oliver och chili är klassiska ingredienser i en puttanescapasta. Med pancetta i blir det extra gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med saltat vatten till pastan.
  2. Skala och hacka vitlöksklyftorna grovt. Låt tomaterna rinna av men spara spadet. Grovhacka tomater, oliver och sardeller.
  3. Fräs vitlök och panchetta i olivoljan i en kastrull. Blanda ner tomater, oliver och sardeller, chilipulver, vatten och spadet från tomaterna. Sjud under lock ca 10 minuter.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Strimla persiljan. Rör ner den i såsen och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med pasta och ruccola.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna pappardelle
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk hela plommontomater (à 400 g)
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 53 g rullade sardeller
  • 2 förp pancettaskinka (à 160 g)
  • 1 tsk olivolja
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 dl vatten
  • 1/2 ask persilja (à 20 g)
  • salt och peppar
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2717 kJ / 650 kCal