Pasta puttanesca

Betyg 3.4 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Pasta puttanesca

En italiensk favorit som inte har så gamla anor som man kan tro – på 1960-talet dök den smakrika pastarätten upp och blev snabbt populär. Vitlök, tomat, sardeller, oliver och chili är klassiska ingredienser i en puttanescapasta. Med pancetta i blir det extra gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2014

Pasta puttanesca

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta, gärna pappardelle
2 vitlöksklyftor
1 burk hela plommontomater (à 400 g)
1 dl urkärnade svarta oliver
53 g rullade sardeller
2 förp pancetta (à 160 g)
1 tsk olivolja
1/2 tsk chilipulver
1 dl vatten
1/2 ask persilja (à 20 g)
salt
peppar
65 g rucola

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.10 personer har röstat

Kommentar

Gott men salt.

Carl-evert

2014-03-27

Näringsvärde per portion

Energi2717 KJ / 650 kCal
Fett37.8 g
Kolhydrater51 g
Protein24 g

Testa liknande recept

Het kålpasta med sardeller och lufttorkad skinka
Betyg 2 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Parmesan- och sardellsmör
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Toskansk tomatpasta
Betyg 2.8 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sardellsmör
Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Ångad broccoli med sardellvinägrett
Betyg 2.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sardellsnurror
Betyg 2.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad