Het kålpasta med sardeller och lufttorkad skinka
![Het kålpasta med sardeller och lufttorkad skinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_68428/cf_259/het_kalpasta_med_sardeller_och_lufttorkad_skinka.jpg)
Ett läckert och spännande recept med nykokt pasta i kålfräs bestående av savoykål, salta sardeller, vitlök och het spansk peppar. Servera med parmesan och lufttorkad skinka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2013
![Het kålpasta med sardeller och lufttorkad skinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_68428/cf_259/het_kalpasta_med_sardeller_och_lufttorkad_skinka.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 portioner pasta (gärna linguini)
ca 400 g savoykål
2 vitlöksklyftor
1 spansk peppar
50 g sardeller
1 msk olivolja
salt och peppar
1/2 kruka gräslök
1 dl parmesanflarn
ca 240 g lufttorkad skinka
För alla
Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2143 KJ / 513 kCal
Fett16.3 g
Kolhydrater53.2 g
Protein34.9 g
Kommentarer
Nästintill oätligt. Inte alls gott! Vi tog pastan och åt den med bara skinkan, gräslöken och parmesan.
Sofie
2013-01-22Den här rätten föll oss inte alls i smaken. Riktigt dåligt!
Malin
2013-01-14