Het kålpasta med sardeller och lufttorkad skinka

3
2
Het kålpasta med sardeller och lufttorkad skinka

Ett läckert och spännande recept med nykokt pasta i kålfräs bestående av savoykål, salta sardeller, vitlök och het spansk peppar. Servera med parmesan och lufttorkad skinka.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2013

Het kålpasta med sardeller och lufttorkad skinka

Ingredienser

4 portioner
4
portioner pasta (gärna linguini)
ca 400 g
savoykål
2
vitlöksklyftor
1
spansk peppar
50 g
sardeller
1 msk
olivolja
-
salt och peppar
1/2
kruka gräslök
1 dl
parmesanflarn
ca 240 g
lufttorkad skinka

För alla

Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Sofie

1/22/2013

Nästintill oätligt. Inte alls gott! Vi tog pastan och åt den med bara skinkan, gräslöken och parmesan.

Malin

1/14/2013

Den här rätten föll oss inte alls i smaken. Riktigt dåligt!

Näringsvärde per portion

Energi 2143 KJ / 513 kCal
Fett 16.3 g
Kolhydrater 53.2 g
Protein 34.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept