Het kålpasta med sardeller och lufttorkad skinka

Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
2
Het kålpasta med sardeller och lufttorkad skinka

Ett läckert och spännande recept med nykokt pasta i kålfräs bestående av savoykål, salta sardeller, vitlök och het spansk peppar. Servera med parmesan och lufttorkad skinka.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2013

Het kålpasta med sardeller och lufttorkad skinka

Ingredienser

4 portioner
4   portioner pasta (gärna linguini)
ca 400 g  savoykål
2   vitlöksklyftor
1   spansk peppar
50 g  sardeller
1 msk  olivolja
salt och peppar
1/2   kruka gräslök
1 dl  parmesanflarn
ca 240 g  lufttorkad skinka

För alla

Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Nästintill oätligt. Inte alls gott! Vi tog pastan och åt den med bara skinkan, gräslöken och parmesan.

Sofie

2013-01-22

Den här rätten föll oss inte alls i smaken. Riktigt dåligt!

Malin

2013-01-14

Näringsvärde per portion

Energi2143 KJ / 513 kCal
Fett16.3 g
Kolhydrater53.2 g
Protein34.9 g

Testa liknande recept

Pumpacrème med hyvlad parmesan och kallrökt skinka
Betyg 2.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svampsedani med lufttorkad skinka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesan- och sardellsmör
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Savoykål i ugn med tomat och pumpakärnor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Savoykål med parmaskinka och timjan
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig serranolåda med granatäppelsallad
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga