Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Het kålpasta med sardeller och lufttorkad skinka

Ett läckert och spännande recept med nykokt pasta i kålfräs bestående av savoykål, salta sardeller, vitlök och het spansk peppar. Servera med parmesan och lufttorkad skinka.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och strimla kålen.
  3. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och hacka spansk peppar.
  4. Skär sardellerna i strimlor.
  5. Fräs kålen och vitlöken i olivoljan i en stekpanna. Krydda med sardeller, spansk peppar och 1/2 tsk salt.
  6. Skär gräslöken och vänd ned den och den nykokta pastan i kålfräset. Smaka av med salt och peppar. Servera med parmesan och lufttorkad skinka.

För alla

Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner pasta (gärna linguini)
  • ca 400 g savoykål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 spansk peppar
  • 50 g sardeller
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1 dl parmesanflarn
  • ca 240 g lufttorkad skinka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2143 kJ / 513 kCal