Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Bulgursallad med tonfisk, ägg och citrondressing

(26)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Bulgursallad med tonfisk, ägg och citrondressing är lättlagat och smakrikt. Den goda citrondressingen rör du lätt ihop och den passar perfekt med tonfisken. Servera gärna med pitabröd till.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2007
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port bulgur
  • 4 ägg
  • 2 paprikor
  • 1 dl kalamataoliver utan kärnor
  • 2 burkar tonfisk (à 200 g)
  • 1 kruka persilja
  • 1 1/2 msk pressad citronjuice
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl rostade solrosfrön
  • 4 pitabröd
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgur enligt förpackningens anvisning. Hårdkoka äggen.
  2. Skölj och kärna ur paprikan. Skär den i strimlor. Skala och klyfta äggen. Häll av oliver och tonfisk i ett durkslag.
  3. Skölj och hacka persiljan. Blanda med citronjuice, olivolja och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda bulgur, paprika, oliver och tonfisk med dressingen. Lägg äggklyftorna ovanpå och strö över solrosfrö. Servera med pitabröd.

För alla

Gör glutenfri: byt bulgur mot quinoa eller kokt ris. Servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: uteslut äggen, välj bröd utan ägg.

Näringsvärde
Per portion

Fett: 43 g
Energi
3490 kJ / 830 kCal
Läs mer om näringsvärden