Bulgursallad med tonfisk, ägg och citrondressing
Bulgursallad med tonfisk, ägg och citrondressing är lättlagat och smakrikt. Den goda citrondressingen rör du lätt ihop och den passar perfekt med tonfisken. Servera gärna med pitabröd till.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007
Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur
4 ägg
2 paprikor
1 dl kalamataoliver utan kärnor
2 burkar tonfisk (à 200 g)
1 kruka persilja
1 1/2 msk pressad citronjuice
1 dl olivolja
1 tsk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl rostade solrosfrön
4 pitabröd
För alla
Gör glutenfri: byt bulgur mot quinoa eller kokt ris. Servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: uteslut äggen, välj bröd utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3490 KJ / 830 kCal
Fett43 g
Kommentarer