Bulgursallad med tonfisk, ägg och citrondressing

Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
0
Bulgursallad med tonfisk, ägg och citrondressing

Bulgursallad med tonfisk, ägg och citrondressing är lättlagat och smakrikt. Den goda citrondressingen rör du lätt ihop och den passar perfekt med tonfisken. Servera gärna med pitabröd till.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007

Bulgursallad med tonfisk, ägg och citrondressing

Ingredienser

4 portioner
4   port bulgur
4   ägg
2   paprikor
1 dl  kalamataoliver utan kärnor
2   burkar tonfisk (à 200 g)
1   kruka persilja
1 1/2 msk  pressad citronjuice
1 dl  olivolja
1 tsk  dijonsenap
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
1 dl  rostade solrosfrön
4   pitabröd

För alla

Gör glutenfri: byt bulgur mot quinoa eller kokt ris. Servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: uteslut äggen, välj bröd utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3490 KJ / 830 kCal
Fett43 g

Testa liknande recept

Ägg- och tonfiskröra
Betyg 2.6 av 5.
103 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tonfiskkakor
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfisksallad med matvete & oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Poké bowl med tonfisk och sojamajonnäs
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfiskwrap med majs och gurka
Betyg 4.1 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostbiff tonnato
Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga