Pasta pesto med mozzarella och pumpakärnor

Betyg 4.1 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Pasta pesto med mozzarella och pumpakärnor

Pasta med pesto och mozzarella är lika enkel att tillaga som god att äta. Peston blandas ihop med matlagningsgrädden, och den serveras till pastan, lite riven mozzarella, stekt broccoli och toppas sen med nötiga pumpakärnor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2026

Pasta pesto med mozzarella och pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
250 g broccoli
1 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
4 port pasta (gärna pappardelle)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl pesto basilika
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 dl pumpakärnor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Väldigt snålt med broccoli och sås. Dubbla mängden hade varit rimligt.

    Jenny

  • Snabbt, enkelt och gott!! Hade inte pumpa kärnor men tog lite pinjenötter istället😊

    Karin

  • Förvånande gott! Snabbt,enkelt och väldigt väldigt gott

    Alexandra

  • Förvånande gott! Snabbt,enkelt och väldigt väldigt gott

    Alexandra

  • Toppen, men skulle kunnat kryddas mer, å peston ska man nog vara mer generös med.

    Markus

  • Jättegott men vi tar mera pesto och grädde nästa gång 😁

    Gunilla

  • Valde tomatpesto istället för basilika. Rostade & saltade pumpa kärnorna. Enkelt & smidigt.

    Marie

  • Jag bakade broccoli blandad med olivolja, salt och peppar i ugnen, det var jättegott! 🥦💡

    Vira

  • Vi dubblade mängden pesto och hade även i ytterligare grädde. I vår familj gillar vi sås. Gott recept! Icas pasta "ica selection. Pappardelle all'uovo" var toppen till! Mozzarellan tyckte vi var överflödigt, receptet var så gott ändå. Nästa gång ska vi rosta pumpakärnor för att få fram mer smak

    Ida

  • Man kan lätt dubbla mängden pesto om man vill.

    Henrik

Näringsvärde per portion

Energi2997 KJ / 716 kCal
Fett40 g
Salt1.92 g
Kolhydrater56 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Vego bollo med spaghetti och mozzarella
    Betyg 3.4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad macka med pesto
    Betyg 3.9 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pinsa med lufttorkad skinka och pesto
    Betyg 4.5 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pasta pesto med mozzarella
    Betyg 4 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad