Pasta pesto med mozzarella och pumpakärnor

Pasta med pesto och mozzarella är lika enkel att tillaga som god att äta. Peston blandas ihop med matlagningsgrädden, och den serveras till pastan, lite riven mozzarella, stekt broccoli och toppas sen med nötiga pumpakärnor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2026

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2997 KJ / 716 kCal
Fett40 g
Salt1.92 g
Kolhydrater56 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
10 stVäldigt snålt med broccoli och sås. Dubbla mängden hade varit rimligt.
Jenny
Snabbt, enkelt och gott!! Hade inte pumpa kärnor men tog lite pinjenötter istället😊
Karin
Förvånande gott! Snabbt,enkelt och väldigt väldigt gott
Alexandra
Förvånande gott! Snabbt,enkelt och väldigt väldigt gott
Alexandra
Toppen, men skulle kunnat kryddas mer, å peston ska man nog vara mer generös med.
Markus
Jättegott men vi tar mera pesto och grädde nästa gång 😁
Gunilla
Valde tomatpesto istället för basilika. Rostade & saltade pumpa kärnorna. Enkelt & smidigt.
Marie
Jag bakade broccoli blandad med olivolja, salt och peppar i ugnen, det var jättegott! 🥦💡
Vira
Vi dubblade mängden pesto och hade även i ytterligare grädde. I vår familj gillar vi sås. Gott recept! Icas pasta "ica selection. Pappardelle all'uovo" var toppen till! Mozzarellan tyckte vi var överflödigt, receptet var så gott ändå. Nästa gång ska vi rosta pumpakärnor för att få fram mer smak
Ida
Man kan lätt dubbla mängden pesto om man vill.
Henrik