Pasta med tomatsås, köttbullar och kålsallad
Klassikern pasta med köttbullar i tomatsås är enkel och god vardagsmat för hela familjen. Toppa pastan med riven parmesan och servera med en krispig kålsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021
Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1/2 liten gul lök
1 msk olja
1 burk hela tomater (à 400 g)
1/2 msk smör
1/4 kruka basilika
1 salviablad
1/2 krm socker
1 tsk olivolja
Köttbullar
1 stor gul lök
1/2 msk smör eller margarin
1/2 dl grädde
1/2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
500 g blandfärs eller nötfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 krm peppar
1/2 tsk strösocker
smör eller olja (till stekning)
Kålsallad
150 g savojkål
100 g rödkål
1 msk senap
1 msk honung
1 msk vinäger
1/2 tsk salt
1 1/2 msk olivolja
1 kruka persilja
4 port pasta
1 dl riven parmesan
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin eller olja. Välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, grädde, mjölk och parmost.
Gör äggfri: uteslut ägget. Välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer