Köttbullar med rostad potatis, kålsallad och tzatziki
En vardagsrätt inspirerad av Grekland. Rosta potatis gyllene i ugnen tillsammans med timjan och servera med saftiga köttbullar, krispig kålsallad och yoghurtsåsen tzatziki.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021
Ingredienser
4 portioner
Köttbullar
1 stor gul lök
1/2 msk smör eller margarin
1/2 dl grädde
1/2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
500 g blandfärs eller nötfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 krm peppar
1/2 tsk socker
smör eller olja (till stekning)
Kålsallad
150 g savojkål
100 g rödkål
1 msk senap
1 msk honung
1 msk vinäger
1/2 tsk salt
1 1/2 msk olivolja
1 kruka persilja
Potatis
800 g delikatesspotatis
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
3 msk olja
Tzatziki
200 g gurka
1 krm salt
2 1/2 dl matyoghurt (10%)
1/2 vitlöksklyfta
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Kötfärslimpa
Zahide
2022-06-04