Köttbullar med rostad potatis, kålsallad och tzatziki

5
0
Köttbullar med rostad potatis, kålsallad och tzatziki

En vardagsrätt inspirerad av Grekland. Rosta potatis gyllene i ugnen tillsammans med timjan och servera med saftiga köttbullar, krispig kålsallad och yoghurtsåsen tzatziki.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Köttbullar med rostad potatis, kålsallad och tzatziki

Ingredienser

4 portioner

Köttbullar

1 stor gul lök
1/2 msk smör eller margarin
1/2 dl grädde
1/2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
500 g blandfärs eller nötfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 krm peppar
1/2 tsk socker
smör eller olja (till stekning)

Kålsallad

150 g savojkål
100 g rödkål
1 msk senap
1 msk honung
1 msk vinäger
1/2 tsk salt
1 1/2 msk olivolja
1 kruka persilja

Potatis

800 g delikatesspotatis
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
3 msk olja

Tzatziki

200 g gurka
1 krm salt
2 1/2 dl matyoghurt (10%)
1/2 vitlöksklyfta

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde, mjölk och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde, mjölk och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer