Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Linssoppa på röda linser

En god och värmande linssoppa som går snabbt att tillaga och inte kostar många kronor. Perfekt vardagsrätt att ta till när fantasin tryter! Servera gärna med ett gott bröd till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs linser, lök och vitlök i smör- & rapsolja i en gryta. 
  3. Tillsätt tomater, buljong, salt och peppar. Låt koka 3-5 min under lock. 
  4. Skär paprikorna i bitar och lägg dem i soppan. 
  5. Rör ner crème fraiche och låt koka ytterligare 5 min.
  6. Smaka av med citronsaft och strö över skalet.
  7. Till servering: Servera gärna med ett gott bröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Soppan är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Arla.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 1/2 dl torkade röda linser
  • 1 msk matfett (gärna smör och rapsolja)
  • 400 g passerade tomater
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 gula paprikor
  • 2 dl lätt crème fraiche paprika och chili
  • skal och saft av 1/2 citron
Till servering
  • ev bröd
Lägg till i inköpslistan