Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta neri med valnötter

Bjud dina vänner på en häftig Pasta neri som dessutom är en fröjd för ögat. Receptet består av intensiva smaker från bland annat vitlök, chili och rödvinsvinäger. Den mjuka pastan, smakrika såsen och knapriga valnötterna gör rätten suverän!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hacka lök, vitlök och chili fint. Skär paprikan i mindre bitar.
  3. Fräs lök, vitlök, chili och paprika i olja. Tillsätt körsbärstomaterna och låt småputtra ca 5 minuter.
  4. Hacka valnötterna. Tillsätt dem i såsen, men spara några till servering. Smaka av med salt och vinäger. Servera med rucola och hackade valnötter.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkproteinfri men innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g spaghetti neri
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 chilifrukt (spansk peppar)
  • 150 g grillad paprika på burk
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 2 dl valnötter
  • 2 msk rödvins- eller sherryvinäger
  • 1 påse ruccola (à ca 70 g)
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?