Pasta med sparris, dill och citron

Den här krämiga pastan med sparris får smak av citron och färsk dill. Fräs sparrisen hastigt i en stekpanna, tillsätt citronskal och grädde. Blanda spaghettin med sparrissåsen och vänd ner dillen precis före servering.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1672 KJ / 400 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater35 g
Protein11 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
9 stGod sås till sparrisen och spaghetti.
Maria
Tror lite fetaost till vore bra. Saft från en hel citron blev lite för mycket för mig.
Sara
Hur många gram torr pasta ska man ha som motsvarar den mängd färsk pasta?
Mina
Hej Mina! På ett ungefär 280 gram torkad pasta. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Tog Penne eftersom jag tycker att spaghetti smakar bäst ihop med tomatbaserade såser. För övrigt var receptet jättegott håller med Björn ang. tillagningen.
Eva
Om man ändrar lite på tillagningen blir det bättre. Blanda ner dill med kryddor, när man häller ner grädden, får man en rundare cyrlig smak, blir fräschare. Denna pastarätt är en av favoriterna numera. 🐻 🐻 😉
Björn
Fantastiskt gott, snåla inte med citronen. Lite parmesan att toppa med blev pricken över i!
Susanne
Sparris Pasta 🍝 var försej suvurnt,, hoppas det blir det tillsammans också
Björn
Mycket gott! Vi skippade dillen dock..
Anna
Jäkla hopkok ! Usch!!!!!!
Christina