Toast med gräddkokt spenat och äggula
![Toast med gräddkokt spenat och äggula](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_227034/cf_259/toast_med_graddkokt_spenat_och_aggula.jpg)
En rostad toast med lite gott på. Precis vad som behövs när man är sugen på något enkelt. Då det enkla ibland är just det bästa. Lök och spenat får koka i grädde och smaksätts endast med salt och peppar. Servera spenaten på en rostad brödskiva med parmesanost samt den vackra äggulan på toppen.
![Toast med gräddkokt spenat och äggula](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_227034/cf_259/toast_med_graddkokt_spenat_och_aggula.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 bananschalottenlök
1 msk olivolja
1 förp spenat (à 200 g)
1 1/2 dl vispgrädde
salt från kvarnen
svartpeppar från kvarnen
2 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
4 ljusa brödskivor
3 msk smör
4 ägg
För alla
Kontrollera innehållet i brödet. Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smör.
Gör så här
Tips
Det går bra att frysa in äggvitorna som blir över.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1996 KJ / 477 kCal
Fett39 g
Salt2 g
Kolhydrater16 g
Protein16 g
Kommentarer