Toast med gräddkokt spenat och äggula

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Toast med gräddkokt spenat och äggula

En rostad toast med lite gott på. Precis vad som behövs när man är sugen på något enkelt. Då det enkla ibland är just det bästa. Lök och spenat får koka i grädde och smaksätts endast med salt och peppar. Servera spenaten på en rostad brödskiva med parmesanost samt den vackra äggulan på toppen.

Toast med gräddkokt spenat och äggula

Ingredienser

4 portioner
1   bananschalottenlök
1 msk  olivolja
1   förp spenat (à 200 g)
1 1/2 dl  vispgrädde
salt från kvarnen
svartpeppar från kvarnen
2 dl  finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
4   ljusa brödskivor
3 msk  smör
4   ägg

För alla

Kontrollera innehållet i brödet. Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smör.

Gör så här

Tips

Det går bra att frysa in äggvitorna som blir över.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1996 KJ / 477 kCal
Fett39 g
Salt2 g
Kolhydrater16 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Pan Tumaca med Jamon
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toast med krämig spenat, vitlök och parmesan
Betyg 3.1 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökt lax & avokado sandwich
Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskfilésandwich
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dagobertmacka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grilled cheese med karamelliserad lök
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga