Toast med gräddkokt spenat och äggula
En rostad toast med lite gott på. Precis vad som behövs när man är sugen på något enkelt. Då det enkla ibland är just det bästa. Lök och spenat får koka i grädde och smaksätts endast med salt och peppar. Servera spenaten på en rostad brödskiva med parmesanost samt den vackra äggulan på toppen.
Ingredienser
4 portioner
1 bananschalottenlök
1 msk olivolja
1 förp spenat (à 200 g)
1 1/2 dl vispgrädde
salt från kvarnen
svartpeppar från kvarnen
2 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
4 ljusa brödskivor
3 msk smör
4 ägg
För alla
Kontrollera innehållet i brödet. Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smör.
Gör så här
Tips
Det går bra att frysa in äggvitorna som blir över.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1996 KJ / 477 kCal
Fett39 g
Salt2 g
Kolhydrater16 g
Protein16 g
Kommentarer