Toast med gräddkokt spenat och äggula

1
0
Toast med gräddkokt spenat och äggula

En rostad toast med lite gott på. Precis vad som behövs när man är sugen på något enkelt. Då det enkla ibland är just det bästa. Lök och spenat får koka i grädde och smaksätts endast med salt och peppar. Servera spenaten på en rostad brödskiva med parmesanost samt den vackra äggulan på toppen.

Skriv ut
Toast med gräddkokt spenat och äggula

Ingredienser

4 portioner
1
bananschalottenlök
1 msk
olivolja
1
förp spenat (à 200 g)
1 1/2 dl
vispgrädde
-
salt från kvarnen
-
svartpeppar från kvarnen
2 dl
finriven parmesanost
4
ljusa brödskivor
3 msk
smör
4
ägg

För alla

Kontrollera innehållet i brödet.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smör.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Det går bra att frysa in äggvitorna som blir över.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1996 KJ / 477 kCal
Fett 39 g
Salt 2 g
Kolhydrater 16 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept