Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med savoykål och dill

Tillaga pastan med savoykål och dill och vips så har du en härlig pastarätt som går utmärkt att servera till fisk eller kyckling. Både lätt och smarrigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan. Strimla savoykålen.
  2. Fräs kålen i smöret i ca 2 minuter. Häll på vatten. Sjud kålen mjuk i ca 5 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vispa ihop crème fraiche och vatten. Låt koka upp i en kastrull. Krydda med salt och rikligt med svartpeppar.
  4. Rör ner maizenan och låt sjuda i ca 1 minut. Rör ner dillen och pastan. Är kanske främst tänkt till fisk, men passar också ypperligt till kycklingfilé.

I näringsberäkningen ingår stekt och panerad kolja.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och byt ut maizenaredning mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pastasnäckor (gnocchi)
  • 300 g savoykål
  • 2 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 dl vatten
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 2 msk ljus maizenaredning
  • 1/2 dl finhackad dill
Till servering
  • stekt och panerad kolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2553 kJ / 611 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden