Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Apelsinglaserade morötter

Apelsinglaserade morötter, ett perfekt tillbehör till fisk eller fågel. Morötterna som smaksätts med apelsiner, smör och socker får en skön sötma från glaseringen som du kan hetta upp med lite chili.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär morötterna i tunna slantar.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt morot, lök och chilifrukten. Låt puttra i smöret i 3 minuter. Rör om då och då. Se till att morötterna inte tar färg. Salta och peppra.
  4. Tillsätt sockret och låt smälta. Rör ner rivet skal och juice från apelsinen samt vattnet.
  5. Låt småputtra i ca 5 minuter. Rör i ljus maizenaredning och låt puttra i ytterligare 1 minut.
  6. Vänd ner den grovhackade koriandern och persiljan. Servera som tillbehör till fisk eller fågel.

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Gör mjölkfri: använd enbart olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör. Använd Maizena ( majsstärkelse) utrört i vattnet, i stället för ljus maizena redning.

Ingredienser

  • 300 g morötter
  • 1/2 gul lök
  • 2 msk smält smör
  • 1 msk finhackad röd chilifrukt
  • 1/2 msk socker
  • juice och skal av 1/2 apelsin
  • 2 msk vatten
  • 1/2 tsk ljus maizenaredning
  • 2 msk grovhackad koriander och persilja
Lägg till i inköpslistan