Apelsinglaserade morötter

2
0
Apelsinglaserade morötter

Apelsinglaserade morötter, ett perfekt tillbehör till fisk eller fågel. Morötterna som smaksätts med apelsiner, smör och socker får en skön sötma från glaseringen som du kan hetta upp med lite chili.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Apelsinglaserade morötter

Ingredienser

300 g morötter
1/2 gul lök
2 msk smält smör
1 msk finhackad röd chilifrukt
1/2 msk socker
juice och skal av 1/2 apelsin
2 msk vatten
1/2 tsk ljus maizenaredning
2 msk grovhackad koriander och persilja

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Gör mjölkfri: använd enbart olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör. Använd Maizena ( majsstärkelse) utrört i vattnet, i stället för ljus maizena redning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer