Apelsinglaserade morötter

Apelsinglaserade morötter, ett perfekt tillbehör till fisk eller fågel. Morötterna som smaksätts med apelsiner, smör och socker får en skön sötma från glaseringen som du kan hetta upp med lite chili.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Ingredienser
undefined
300 g morötter
1/2 gul lök
2 msk smält smör
1 msk finhackad röd chilifrukt
1/2 msk socker
juice och skal av 1/2 apelsin
2 msk vatten
1/2 tsk ljus maizenaredning
2 msk grovhackad koriander och persilja
För alla
Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Gör mjölkfri: använd enbart olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör. Använd Maizena ( majsstärkelse) utrört i vattnet, i stället för ljus maizena redning.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer