Pasta med rostbiff- och squashröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med rostbiff- och squashröra

Supergod pasta med mör, saftig rostbiff och en squashröra du sent kommer att glömma. Röran snos ihop med krämig ört-crème fraiche och ljuvlig basilika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär köttet i tunna strimlor. Skölj och tärna squashen.
  3. Bryn köttet i margarinet tills det fått fin färg. Krydda med salt och svartpeppar.
  4. Tillsätt squashen och rör i crème fraichen. Låt puttra 3-5 minuter.
  5. Repa bladen från basilikan och blanda ner dem i pannan.
  6. Servera pastan med röran och skivade tomater.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), smaksätt enligt önskemål. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

1-2 pressade vitlöksklyftor (för 4 port) i röran ger den en fyllig och god smak.

Gröna tipset: Byt ut köttet mot bönor, vita, röda eller svarta om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex penne
  • 500 g färsk rostbiff i bit
  • 1 squash
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 2 dl lätt crème fraiche gärna smaksatt med örter (max 15%)
  • 1 kruka basilika
  • skivade tomater till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2220 kJ / 530 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden