Pasta med rostade tomater och salamichips

23
5 Klimatsmart
Pasta med rostade tomater och salamichips

Vardagsmat när den är som bäst! Stek salamiskivor, rosta tomater i ugn, koka pasta och servera med basilika och parmesan för en enkel middag som passar såväl stora som små.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Pasta med rostade tomater och salamichips

Ingredienser

4 portioner

Rostade tomater

2
vitlöksklyftor
800 g
små körsbärstomater (gärna blandade färger)
2 msk
olivolja
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
ca 80 g
tunt skivad salami eller vegetarisk salami
1 msk
olivolja
300 g
pasta
1 dl
riven parmesanost
-
färsk basilika

För alla

Kontrollera noga innehållet i salamin.
Fri från laktos.
Gör gluten fri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanost mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Johan

2021-01-26

Jättegott! Jag brukar också ta lite extra salami, sen brukar jagarnas lite pinjenötter och slänga på också 😋

Alma

2020-12-28

Wow! 😍

Johanna

2020-12-13

Verkligen supergott! Nästa gång tar vi dock lite mer salami, då det var ruskigt gott! ;)

Näringsvärde per portion

Energi 2274 KJ / 544 kCal
Fett 22 g
Salt 3 g
Kolhydrater 64 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept