UNDER 45 MIN | Medel

Pasta med rostade tomater och salamichips

Vardagsmat när den är som bäst! Stek salamiskivor, rosta tomater i ugn, koka pasta och servera med basilika och parmesan för en enkel middag som passar såväl stora som små.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rostade tomater: Skala och krossa vitlöksklyftorna. Blanda med tomater, olja, salt och peppar på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 25 minuter.
  3. Stek salamiskivorna krispiga i oljan i en stekpanna på medelhög värme. Låt rinna av på hushållspapper och spar gärna oljan du stekt i. 
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar lite pastavatten. Blanda tomaterna (även såsen) med pastan och lite pastavatten. Toppa med parmesan och basilika. Ringla gärna över lite av oljan du stekt salamin i.

För alla

Kontrollera noga innehållet i salamin.
Fri från laktos.
Gör gluten fri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanost mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 800 g små körsbärstomater (gärna blandade färger)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ca 80 g tunt skivad salami eller vegetarisk salami
  • 1 msk olivolja
  • 300 g pasta
  • 1 dl riven parmesanost
  • färsk basilika

Näringsvärde
Per portion

Energi 2274 kJ / 544 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept