Pasta med rostade tomater och salamichips
Vardagsmat när den är som bäst! Stek salamiskivor, rosta tomater i ugn, koka pasta och servera med basilika och parmesan för en enkel middag som passar såväl stora som små.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020
Ingredienser
4 portioner
Rostade tomater
2 vitlöksklyftor
800 g små körsbärstomater (gärna blandade färger)
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 80 g tunt skivad salami eller vegetarisk salami
1 msk olivolja
300 g pasta
1 dl riven parmesan
färsk basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2274 KJ / 544 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater64 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Da capo, 11-02-22, och åter välsmakande. Enkelt och gott!
Gunnar
2024-06-29För lite sting, kanske beroende på att salamin inte var tillräckligt stark. Men jag tror receptet skulle må bra av en chilifrukt.
Carl johan
2023-02-07God och snabb vardagsmat.
Maria
2022-02-20