Pasta med rostade tomater och salamichips

48
9 Klimatsmart
Pasta med rostade tomater och salamichips

Vardagsmat när den är som bäst! Stek salamiskivor, rosta tomater i ugn, koka pasta och servera med basilika och parmesan för en enkel middag som passar såväl stora som små.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Pasta med rostade tomater och salamichips

Ingredienser

4 portioner

Rostade tomater

2 vitlöksklyftor
800 g små körsbärstomater (gärna blandade färger)
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 80 g tunt skivad salami eller vegetarisk salami
1 msk olivolja
300 g pasta
1 dl riven parmesan
färsk basilika

För alla

Kontrollera noga innehållet i salamin.
Fri från laktos.
Gör gluten fri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanost mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

48

Kommentarer

Maria

2022-02-20

God och snabb vardagsmat.

Gunnar

2022-02-11

Gott ! Följde i princip receptet, det blev bra. Tagliatelle pasta och stark salami från Sardinien.

Carola

2022-02-03

Jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 2274 KJ / 544 kCal
Fett 22 g
Salt 3 g
Kolhydrater 64 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden