Pasta med oliver och salami
Enkelhet när den är som bäst! Den här pastarätten är din livräddare efter en hektisk dag. Låt pastan koka upp medan du förbereder de goda tillbehören. Oliverna ska silas och vitlöken pressas. Det, tillsammans med körsbärstomater och salami milano blir en härlig rätt som du kommer vilja äta ofta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna gnocchi)
240 g gröna oliver med pimiento
1 burk körsbärstomater (à 400 ml)
2 förp salami milano (à 120 g)
Att ha hemma
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 köttbuljongtärning
2 msk chilisås
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2536 KJ / 607 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater58 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Denna blev super efter att jag ersatte 1 st buljongtärning med 1 tsk oxfond och inget salt. Alla åt, två vuxna och en kinkig 6-åring.
Angelica
2021-03-25Så salt! Inte alls gott.
Louise
2021-03-23Mina barn älskar både salami och oliver så det här var gott. Minskade dock på saltet.
Angelica
2021-03-17