Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Pasta med oliver och salami

Enkelhet när den är som bäst! Den här pastarätten är din livräddare efter en hektisk dag. Låt pastan koka upp medan du förbereder de goda tillbehören. Oliverna ska silas och vitlöken pressas. Det, tillsammans med körsbärstomater och salami milano blir en härlig rätt som du kommer vilja äta ofta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Häll av oliverna i en sil.
  3. Pressa vitlöken i oljan i en stekpanna och låt fräsa någon minut.
  4. Häll i tomaterna och oliverna. Smula i buljongtärningen och smaka av med chilisås och eventuellt salt och peppar. Låt sjuda i ca 2 minuter.
  5. Servera såsen med pasta och salami.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna gnocchi)
  • 240 g gröna oliver med pimiento
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 ml)
  • 2 förp salami milano (à 120 g)
Att ha hemma
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk chilisås
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2536 kJ / 607 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer