Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ljummen sallad med steklök och körsbärstomater

Mumsig sallad med körsbärstomater, steklök, rosésallad, isbergssallad och salami att servera ljummen. Vid servering ringlar du din grönpeppardressing över salladen. Det blir gott med ett nybakt bröd till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och halvera steklöken. Fräs löken i oljan i en stekpanna på medelstark värme tills den börjar mjukna.
  2. Skölj och halvera tomaterna. Lägg tomaterna i pannan.
  3. Skölj och strimla de båda sallatssorterna. Strimla salamin.
  4. Fördela sallaten på tallrikar och lägg den frästa löken och tomaterna ovanpå. Strössla salamin över.
  5. Dressing: Skaka samman ingredienserna till dressingen och skeda den över salladen.
  6. Servera den ljumma salladen med sprödvarmt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 steklökar
  • 1 msk olja
  • 8 körsbärstomater
  • 1 klyfta isbergssallad
  • 1/2 rosésalladshuvud
  • 100 g salami
Dressing
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk grovt krossad grönpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1420 kJ / 340 kCal
Fett: 27 g
Läs mer om näringsvärden