Kryddig salamipasta med svamp och ajvar relish

En smakrik och lättlagad pastasallad med salami, svamp och ajvar relish. Ett perfekt lunchalternativ då du har lite bråttom. Servera med ruccolasallad och körbärstomater. Salamipastan går utmärkt att ha med sig ut på picknicken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2011

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g champinjoner
100 g salami
350 g pasta (gärna farfalle)
2 msk olivolja
1 1/2 dl ajvar relish
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 påse rucola (à 65 g)
200 g körsbärstomater
För alla
Kontrollera innehållet i salamin för samtliga allergener. I övrigt är rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör så här
Tips
Knaperstek gärna salamistrimlorna i lite olja, låta dem rinna av på hushållspapper och strö över pastan vid servering. Ger en trevlig konsistensbrytning!
Barnknepet: stek svampen för sig och servera som tillbehör.
Barnknepet: stek svampen för sig och servera som tillbehör.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2264 KJ / 541 kCal
Fett21.1 g
Kolhydrater67.7 g
Protein19.9 g
Kommentar
Hyfsat gott, men smakade förvånansvärt lite med tanke på de smakrika ingredienserna. Brynte kycklingbitar och blandade i.
Susanna
2012-07-05