Kryddig salamipasta med svamp och ajvar relish

2
1
Kryddig salamipasta med svamp och ajvar relish

En smakrik och lättlagad pastasallad med salami, svamp och ajvar relish. Ett perfekt lunchalternativ då du har lite bråttom. Servera med ruccolasallad och körbärstomater. Salamipastan går utmärkt att ha med sig ut på picknicken.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2011

Kryddig salamipasta med svamp och ajvar relish

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g champinjoner
100 g salami
350 g pasta (gärna farfalle)
2 msk olivolja
1 1/2 dl ajvar relish
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 påse rucola (à 65 g)
200 g körsbärstomater

För alla

Kontrollera innehållet i salamin för samtliga allergener. I övrigt är rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta. 

Gör så här

Tips

Knaperstek gärna salamistrimlorna i lite olja, låta dem rinna av på hushållspapper och strö över pastan vid servering. Ger en trevlig konsistensbrytning!

Barnknepet: stek svampen för sig och servera som tillbehör.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Susanna

2012-07-05

Hyfsat gott, men smakade förvånansvärt lite med tanke på de smakrika ingredienserna. Brynte kycklingbitar och blandade i.

Näringsvärde per portion

Energi 2264 KJ / 541 kCal
Fett 211 g
Kolhydrater 677 g
Protein 199 g
Läs mer om näringsvärden