Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddig salamipasta med svamp och ajvar relish

En smakrik och lättlagad pastasallad med salami, svamp och ajvar relish. Ett perfekt lunchalternativ då du har lite bråttom. Servera med ruccolasallad och körbärstomater. Salamipastan går utmärkt att ha med sig ut på picknicken.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att koka upp lättsaltat vatten till pastan i en stor kastrull.
  2. Skala, dela och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skiva svampen. Skär salamin i strimlor.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek under tiden lök, vitlök, svamp och salami i oljan ca 5 minuter i en stor stekpanna, gärna med höga kanter. Tillsätt ajvar relish och oregano. Krydda med salt och peppar. Koka ihop ca 1 minut. 
  4. Häll av pastavattnet, men spara ca 1 dl (för 4 port) och blanda med såsen. Tillsätt pastan och rör runt.
  5. Servera salamipastan med ruccola och körsbärstomater, gärna halverade.

För alla

Kontrollera innehållet i salamin för samtliga allergener. I övrigt är rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta. 

Tips

Knaperstek gärna salamistrimlorna i lite olja, låta dem rinna av på hushållspapper och strö över pastan vid servering. Ger en trevlig konsistensbrytning!

Barnknepet: stek svampen för sig och servera som tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g champinjoner
  • 100 g salami
  • 350 g pasta (gärna farfalle)
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 dl ajvar relish
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 påse ruccola (à 65 g)
  • 200 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2264 kJ / 541 kCal