Pasta med rostade tomater och salamichips

Vardagsmat när den är som bäst! Stek salamiskivor, rosta tomater i ugn, koka pasta och servera med basilika och parmesan för en enkel middag som passar såväl stora som små.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Ingredienser
4 portioner
Rostade tomater
2 vitlöksklyftor
800 g små körsbärstomater (gärna blandade färger)
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 80 g tunt skivad salami eller vegetarisk salami
1 msk olivolja
300 g pasta
1 dl riven parmesan
färsk basilika
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2274 KJ / 544 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater64 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
12 stNostalgi, gott och välsmakande. Vi gillar rätten. Återkommer säkert om några månader med ytterligare superlativ 😀
Gunnar
Da capo, 11-02-22, och åter välsmakande. Enkelt och gott!
Gunnar
För lite sting, kanske beroende på att salamin inte var tillräckligt stark. Men jag tror receptet skulle må bra av en chilifrukt.
Carl johan