Cathrines favoritpasta

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
4
Cathrines favoritpasta

En snabblagad pastarätt med krämig ostsås, friska tomater och underbar sälta från knaperstekt bacon, denna pasta innehåller alla smaker. Ostsåsen förstärker du med lite parmesan och häller över den nykokta pastan med knaprig bacon och sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006

Cathrines favoritpasta

Ingredienser

4 portioner
1 paket bacon (à 140 g)
4 portioner pasta gärna fullkornspenne
2 1/2 dl ostsås av Keldatyp
2 dl riven parmesan
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 påse rucolasallad (à ca 80 g)
flingsalt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Med lite citron och rivet citronskal i ostsåsen så lyfter man denna rätt till en ny nivå.

Andreas

2019-01-15

Jag brukar göra nästan exakt samma rätt, men jag använder ingen keldasås utan smaksätter med tryffelolja istället. Sedan föredrar jag papardelle framför penne :)

Monika

2009-09-10

Supergod enkel pasta. Keldas ostsås är i mesigaste laget så den extra parmesanen behövs. Scans extrarökta jägarbacon är också en smakhöjare. Ruculans beska, tomaternas syrlighet och baconets sälta gifter sig i munnen!

Anna

2008-03-19

Näringsvärde per portion

Energi2310 KJ / 550 kCal
Fett25 g

Testa liknande recept

Baconlindad lammburgare
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bönsallad med bacon
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Carbonara med kyckling
Betyg 3.2 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enkel mac´n cheese
Betyg 4.1 av 5.
134 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varma jordärtskockor med parmesan och parmaskinka
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvre chaud - chèvretoast
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga