Cathrines favoritpasta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Cathrines favoritpasta

En snabblagad pastarätt med krämig ostsås, friska tomater och underbar sälta från knaperstekt bacon, denna pasta innehåller alla smaker. Ostsåsen förstärker du med lite parmesan och häller över den nykokta pastan med knaprig bacon och sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klipp eller strimla bacon och knaperstek. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  3. Hetta upp ostsåsen och rör ner hälften av parmesanosten. Rör under svag värme tills den smälter.
  4. Skölj och dela tomaterna. Skölj ruccolan.
  5. Blanda den nykokta pastan med tomater, ruccola och bacon. Häll över ostsås och toppa med riven parmesan, flingsalt och nymalen svartpeppar.

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkfri: uteslut ostsåsen och parmesanosten. Rör i stället ner lite krämig, smaksatt tofu i pastan. Använd mjölkfritt ostalternativ eller uteslut helt ost på toppen.
Gör äggfri: välj parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, t ex Parmigiano-Reggiano eller en lagrad svensk ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 4 portioner pasta gärna fullkornspenne
  • 2 1/2 dl ostsås av Keldatyp
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 påse ruccolasallad (à ca 80 g)
  • flingsalt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2310 kJ / 550 kCal
Fett: 25 g
Läs mer om näringsvärden