Cathrines favoritpasta
En snabblagad pastarätt med krämig ostsås, friska tomater och underbar sälta från knaperstekt bacon, denna pasta innehåller alla smaker. Ostsåsen förstärker du med lite parmesan och häller över den nykokta pastan med knaprig bacon och sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006
Ingredienser
4 portioner
1 paket bacon (à 140 g)
4 portioner pasta gärna fullkornspenne
2 1/2 dl ostsås av Keldatyp
2 dl riven parmesan
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 påse rucolasallad (à ca 80 g)
flingsalt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2310 KJ / 550 kCal
Fett25 g
Kommentarer
Med lite citron och rivet citronskal i ostsåsen så lyfter man denna rätt till en ny nivå.
Andreas
2019-01-15Jag brukar göra nästan exakt samma rätt, men jag använder ingen keldasås utan smaksätter med tryffelolja istället. Sedan föredrar jag papardelle framför penne :)
Monika
2009-09-10Supergod enkel pasta. Keldas ostsås är i mesigaste laget så den extra parmesanen behövs. Scans extrarökta jägarbacon är också en smakhöjare. Ruculans beska, tomaternas syrlighet och baconets sälta gifter sig i munnen!
Anna
2008-03-19