En snabblagad pastarätt med krämig ostsås, friska tomater och underbar sälta från knaperstekt bacon, denna pasta innehåller alla smaker. Ostsåsen förstärker du med lite parmesan och häller över den nykokta pastan med knaprig bacon och sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006
Rätten innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkfri: uteslut ostsåsen och parmesanosten. Rör i stället ner lite krämig, smaksatt tofu i pastan. Använd mjölkfritt ostalternativ eller uteslut helt ost på toppen.
Gör äggfri: välj parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, t ex Parmigiano-Reggiano eller en lagrad svensk ost.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Med lite citron och rivet citronskal i ostsåsen så lyfter man denna rätt till en ny nivå.
Andreas
2019-01-15Jag brukar göra nästan exakt samma rätt, men jag använder ingen keldasås utan smaksätter med tryffelolja istället. Sedan föredrar jag papardelle framför penne :)
Monika
2009-09-10Supergod enkel pasta. Keldas ostsås är i mesigaste laget så den extra parmesanen behövs. Scans extrarökta jägarbacon är också en smakhöjare. Ruculans beska, tomaternas syrlighet och baconets sälta gifter sig i munnen!
Anna
2008-03-19