Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med rökt lax, dill och ärter

Ett snabblagat och gott recept på pasta med rökt lax, dill och ärter. Du gör det av bland annat tortellini, purjolök, ärter, kallrökt lax och dill. Servera gärna med citronklyftor och färskt bröd!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Ansa, skölj och finstrimla purjolöken. Fräs den mjuk i olivolja tillsammans med ärterna. Krydda med salt och peppar.
  3. Grovhacka och vänd ner dillen. Blanda pastan med purjolöksblandningen. Fördela i djupa tallrikar. Strimla och lägg över laxen.
  4. Servera gärna med citronklyftor och färskt bröd.

För alla

Välj glutenfri pasta om du inte tål gluten. Ärter kan bytas mot små broccolibuketter.

Tips

Har du inte dill hemma kan den bytas ut mot hackad gräslök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk ostfylld tortellini
  • 1 purjolök
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl djupfrysta ärter
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
  • 100 g skivad kallrökt lax
  • 1 kruka dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?