Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Smörrebröd med isterband, rödbetssallad och pepparrot

Tilltugg med lammkorv, kronärtskockskräm och hemmagjorda lökringar stekta gyllene i olivolja. Gör snittarna på crostini, frasiga skorpor från Medelhavet, som du gjort själv genom att skiva baguette och rosta i ugnen. En enkel snitt som också är god som tapas eller till förrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Spola dem i kallt vatten, skala och klyfta fint.
  2. Hacka persiljan.
  3. Blanda äggulan, senapen och vinägern i en bunke. Tillsätt oljan i en fin stråle under vispning till en tjock majonnäs. Smaksätt med salt, peppar, vinäger och pepparrot. Vänd ner persiljan och rödbetorna.
  4. Dela isterbanden på längden och stek i matfettet tills de får fin färg.
  5. Servera rödbetssallad och isterband på brödet och toppa med rostad lök och gärna lite extra pepparrot.

För alla

Kontrollera innehållet i isterbanden. Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria isterband. Ersätt den rostade löken med färsk skivad lök.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g rödbetor
  • 1 kruka persilja
  • 1 äggula
  • 1 msk svensk senap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl matolja
  • flingsalt
  • peppar
  • 1 msk riven pepparrot
  • 300 g isterband
  • 1 msk smör eller margarin
  • 8 skivor danskt rågbröd
  • 1 dl rostad lök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2245 kJ / 537 kCal