Pasta med pumpa och chili
Prova vårt recept på lättlagad pumpapasta som vardagsmiddag. Vitlök, chili och pumpa sätter smak på denna härliga pastarätt. Dessutom – enkel att laga för en portion!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019
Ingredienser
1 portion
ca 60 g spaghetti
ca 200 g butternutpumpa
1 msk smör
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm chiliflakes
1 msk tomatpuré
1 dl grädde
1 msk grovhackad salvia eller persilja (+ extra till servering)
salt
svartpeppar
1 - 2 msk hyvlad parmesan
1 msk rostade pinjenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3719 KJ / 889 kCal
Fett63 g
Salt2.5 g
Kolhydrater59 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakar bra! Går det att ändra default-antalet portioner från en till fyra? Av detta vill man ju inte bara ha en portion :)
Filip
2023-10-11Supergott! Dock slösigt att köra pinjenötter när man har fenomenalt fina pumpakärnor precis där, så rostade dem bara. Tog torkad salvia, funkade toppen!
Sara
2022-11-14Känns väldigt onödigt att ha i pinjenötter när man har supergoda pumpafrön från pumpan man kan plocka ur och steka!
Sara
2021-03-13