UNDER 30 MIN | Enkel

Pasta med pumpa och chili

Prova vårt recept på lättlagad pumpapasta som vardagsmiddag. Vitlök, chili och pumpa sätter smak på denna härliga pastarätt. Dessutom – enkel att laga för en portion!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skala, kärna ur och skär pumpan i små tärningar. Fräs pumpan i smöret i en stekpanna tills den mjuknar och får fin färg.
  4. Tillsätt vitlök, chiliflakes och tomatpuré och fräs ytterligare 1 minut. Tillsätt grädde och örter, låt koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda ner pastan i pumpasåsen och toppa med parmesan, nötter och gärna örter.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, grädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Ingredienser

Portioner: 1
  • ca 60 g spaghetti
  • ca 200 g butternutpumpa
  • 1 msk smör
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl grädde
  • 1 msk grovhackad salvia eller persilja (+ extra till servering)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 - 2 msk hyvlad parmesanost
  • 1 msk rostade pinjenötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 3719 kJ / 889 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept