Pasta med pumpa och chili

27
3
Pasta med pumpa och chili

Prova vårt recept på lättlagad pumpapasta som vardagsmiddag. Vitlök, chili och pumpa sätter smak på denna härliga pastarätt. Dessutom – enkel att laga för en portion!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Pasta med pumpa och chili

Ingredienser

1 portioner
ca 60 g spaghetti
ca 200 g butternutpumpa
1 msk smör
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm chiliflakes
1 msk tomatpuré
1 dl grädde
1 msk grovhackad salvia eller persilja (+ extra till servering)
salt
svartpeppar
1 - 2 msk hyvlad parmesan
1 msk rostade pinjenötter

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, grädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Sara

2021-03-13

Känns väldigt onödigt att ha i pinjenötter när man har supergoda pumpafrön från pumpan man kan plocka ur och steka!

Rebecca

2020-04-29

Känns som om mängden av kryddor och vitlök blir väldigt off när man ökar upp antalet portioner! Vi körde 2 klyftornvitlök till 4 port och inte så mycket chili som angivet (om man inte vill ha väldigt starkt)

Sofia

2020-01-20

Jättejättegott!!!

Näringsvärde per portion

Energi 3719 KJ / 889 kCal
Fett 63 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 59 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden