Pasta med pumpa och chili

18
2
Pasta med pumpa och chili

Prova vårt recept på lättlagad pumpapasta som vardagsmiddag. Vitlök, chili och pumpa sätter smak på denna härliga pastarätt. Dessutom – enkel att laga för en portion!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Pasta med pumpa och chili

Ingredienser

1 portioner
ca 60 g
spaghetti
ca 200 g
butternutpumpa
1 msk
smör
1
pressad vitlöksklyfta
1 krm
chiliflakes
1 msk
tomatpuré
1 dl
grädde
1 msk
grovhackad salvia eller persilja (+ extra till servering)
-
salt
-
svartpeppar
1 - 2 msk
hyvlad parmesanost
1 msk
rostade pinjenötter

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, grädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Rebecca

4/29/2020

Känns som om mängden av kryddor och vitlök blir väldigt off när man ökar upp antalet portioner! Vi körde 2 klyftornvitlök till 4 port och inte så mycket chili som angivet (om man inte vill ha väldigt starkt)

Sofia

1/20/2020

Jättejättegott!!!

Näringsvärde per portion

Energi 3719 KJ / 889 kCal
Fett 63 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 59 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept