Pasta med pumpa och chili

Prova vårt recept på lättlagad pumpapasta som vardagsmiddag. Vitlök, chili och pumpa sätter smak på denna härliga pastarätt. Dessutom – enkel att laga för en portion!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Ingredienser
1 portion
ca 60 g spaghetti
ca 200 g butternutpumpa
1 msk smör
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm chiliflakes
1 msk tomatpuré
1 dl grädde
1 msk grovhackad salvia eller persilja (+ extra till servering)
salt
svartpeppar
1 - 2 msk hyvlad parmesan
1 msk rostade pinjenötter
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3719 KJ / 889 kCal
Fett63 g
Salt2.5 g
Kolhydrater59 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stSmakar bra! Går det att ändra default-antalet portioner från en till fyra? Av detta vill man ju inte bara ha en portion :)
Filip
Supergott! Dock slösigt att köra pinjenötter när man har fenomenalt fina pumpakärnor precis där, så rostade dem bara. Tog torkad salvia, funkade toppen!
Sara
Känns väldigt onödigt att ha i pinjenötter när man har supergoda pumpafrön från pumpan man kan plocka ur och steka!
Sara
Känns som om mängden av kryddor och vitlök blir väldigt off när man ökar upp antalet portioner! Vi körde 2 klyftornvitlök till 4 port och inte så mycket chili som angivet (om man inte vill ha väldigt starkt)
Rebecca
Jättejättegott!!!
Sofia