Pasta med pesto är populär klassiker, här med smaker av zucchini, paprika och rödlök i en krämig sås. Toppa med riven parmesan och nymalen svartpeppar för en god, enkel och mättande vardagsrätt.
Innehåller mjölkprotein.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör undvika pesto med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Använder du vattenkokare för att koka vatten till pastan och har lock på kastrullen kan du spara upp till 70 % energiförbrukning.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Toppa med skalade valnötter! Bryt över en liten näve på varje tallrik vid servering, förhöjer smaken från bra till suverän!
Niklas
2022-05-06Vad menas med ”4st port pasta arrabbiata (gärna bavette)”? Är inte arrabbiata en typ tomatsås?
Jonathan
2021-10-13Ska paprikan stekas eller blandas i sen?
Ronja
2021-08-09Hej Ronja! Tack för din fråga och för att du uppmärksammade oss på att det saknas instruktion för hur man ska göra med paprikan. Paprikan ska vändas ner i stekpannan med zucchini och lök. Vi har nu uppdaterat receptet med rätt tillvägagångssätt. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-13