Pasta med pesto, grillad paprika och zuccini

17
6 Klimatsmart
Pasta med pesto, grillad paprika och zuccini

Pasta med pesto är populär klassiker, här med smaker av zucchini, paprika och rödlök i en krämig sås. Toppa med riven parmesan och nymalen svartpeppar för en god, enkel och mättande vardagsrätt.

Pasta med pesto, grillad paprika och zuccini

Ingredienser

4 portioner
1 zucchini
1 rödlök
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
1/2 burk grillad paprika (à 530 g)
4 port pasta arrabbiata (gärna bavette)
4 msk pesto
1 dl finriven parmesan

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör undvika pesto med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Klimattips

Använder du vattenkokare för att koka vatten till pastan och har lock på kastrullen kan du spara upp till 70 % energiförbrukning.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Niklas

2022-05-06

Toppa med skalade valnötter! Bryt över en liten näve på varje tallrik vid servering, förhöjer smaken från bra till suverän!

Jonathan

2021-10-13

Vad menas med ”4st port pasta arrabbiata (gärna bavette)”? Är inte arrabbiata en typ tomatsås?

Ronja

2021-08-09

Ska paprikan stekas eller blandas i sen?

Redaktionen ICAse

2021-08-13

Hej Ronja! Tack för din fråga och för att du uppmärksammade oss på att det saknas instruktion för hur man ska göra med paprikan. Paprikan ska vändas ner i stekpannan med zucchini och lök. Vi har nu uppdaterat receptet med rätt tillvägagångssätt. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 3481 KJ / 840 kCal
Fett 60 g
Salt 7 g
Kolhydrater 55 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden