Pasta med pesto, grillad paprika och zuccini
Pasta med pesto är populär klassiker, här med smaker av zucchini, paprika och rödlök i en krämig sås. Toppa med riven parmesan och nymalen svartpeppar för en god, enkel och mättande vardagsrätt.
Ingredienser
4 portioner
1 zucchini
1 rödlök
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
1/2 burk grillad paprika (à 530 g)
4 port pasta (gärna bavette)
4 msk pesto
1 dl finriven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3481 KJ / 840 kCal
Fett60 g
Salt7 g
Kolhydrater55 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag undrar precis som Jonathan vad som menas med 4 port pasta arrabbiata ?
Christina
2024-07-21Hej Christina! Haha, jaa, det skulle kunna vara en 10000-kronorsfråga eller bara en miss av oss! Tack snälla för att du uppmärksammade oss på det! Nu har vi ändrat, vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-22Toppa med skalade valnötter! Bryt över en liten näve på varje tallrik vid servering, förhöjer smaken från bra till suverän!
Niklas
2022-05-06Vad menas med ”4st port pasta arrabbiata (gärna bavette)”? Är inte arrabbiata en typ tomatsås?
Jonathan
2021-10-13