Pasta med paprikasås, fläskfilé och rostade pinjenötter

Detta recept på pasta med paprikasås, fläskfilé och rostade pinjenötter kommer sannolikt bli familjens nya favorit. Blanda bara pastan och den gräddiga paprikasåsen, innehållande en dutt kajennpeppar, med strimlad, stekt fläskfilé och servera.

Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfilé
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
50 g pinjenötter
280 g pasta av valfri sort
Paprikasås
2 röda paprikor
1 msk olja
1/2 dl vitt vin
2 dl grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)
1 dl grädde
2 msk maizenaredning (för ljusa såser)
1/2 tsk salt
1 tsk socker
1 krm kajennpeppar
1 vitlöksklyfta
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
13 stOroligt gott! Lagat denna rätt i snart 10 år. Svårt att slå.
Maya
Gott och enkelt. Pinjenötter kan bytas ut mot rostade solrosfrön för en billigare variant.
Vendela
Hade även smulat ricotta över
Eva