Pasta med paprikasås, fläskfilé och rostade pinjenötter

Detta recept på pasta med paprikasås, fläskfilé och rostade pinjenötter kommer sannolikt bli familjens nya favorit. Blanda bara pastan och den gräddiga paprikasåsen, innehållande en dutt kajennpeppar, med strimlad, stekt fläskfilé och servera.

Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfilé
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
50 g pinjenötter
280 g pasta av valfri sort
Paprikasås
2 röda paprikor
1 msk olja
1/2 dl vitt vin
2 dl grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)
1 dl grädde
2 msk maizenaredning (för ljusa såser)
1/2 tsk salt
1 tsk socker
1 krm kajennpeppar
1 vitlöksklyfta
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
13 stOroligt gott! Lagat denna rätt i snart 10 år. Svårt att slå.
Maya
Gott och enkelt. Pinjenötter kan bytas ut mot rostade solrosfrön för en billigare variant.
Vendela
Hade även smulat ricotta över
Eva
Mycket god sås! Satte en extra vitlöksklyfta och istället för fläskfile stekte jag lufttorkad chorizo!
Björn
Gjorde detta idag men gjorde jasminris till och serverade vid sidan av. Alla, inkl barnen tyckte detta var supergott. Kommer lagas igen...och igen :)
Maria
Snabbt och enkelt att fixa efter jobbet....kanongod. Bara+++++ från mig!!
Therese
Gott och enkelt att laga. En förklaring till hur man rostar pinjenötterna i en mikro hade varit bra.
Elin
Paprikasåsen är superb - prova till andra rätter också!
Lis
Jättegott! Jag har använt rostade solroskärnor i stället för pinjenötter, fungerar mycket bra. Även jag brukar servera rätten i delar, pasta, sås, kött och nötter för sig, då fungerar det även för vegetarianer.
Karin
En jättegod rätt som även är omtyckt av barn som inte äter paprika i vanliga fall
Eva