Ett festligt recept på dalafilé med svampröra och lyxig äppelportvinsås som passar perfekt att servera på fest. Du gör det av bland annat fläskfilé, trattkantareller, vitlök, grädde, äpple och portvin.
Ingredienser
4 portioner
1
fläskfilé (à ca 600 g)
smör
rapsolja
1
tsk
salt
1
krm
peppar
Svampröra
4
dl
trattkantareller
2
schalottenlökar
1
vitlöksklyfta
2
msk
smör
1
dl
valnötter
2
dl
vispgrädde
1/2
dl
hackad persilja
salt och peppar
Sås
1
schalottenlök
1
liten morot
1
msk
olja
1
äpple
2
msk
balsamvinäger
1
msk
socker
2
dl
portvin
4
dl
vatten
1
msk
konc kalvfond
2
msk
mörk maizenaredning
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
5
1 st
Kommentar
Thomas
2010-10-17
Det här var riktigt gott, svampröran bröt av perfekt mot den söta såsen. Jag valde dock bort moset och tog Hasselbackspotatis till. Rekommenderas!
Kommentar
Thomas
2010-10-17Det här var riktigt gott, svampröran bröt av perfekt mot den söta såsen. Jag valde dock bort moset och tog Hasselbackspotatis till. Rekommenderas!