Dalafilé med äppelportvinssås

5
1
Dalafilé med äppelportvinssås

Ett festligt recept på dalafilé med svampröra och lyxig äppelportvinsås som passar perfekt att servera på fest. Du gör det av bland annat fläskfilé, trattkantareller, vitlök, grädde, äpple och portvin.

Dalafilé med äppelportvinssås

Ingredienser

4 portioner
1 fläskfilé (à ca 600 g)
smör
rapsolja
1 tsk salt
1 krm peppar

Svampröra

4 dl trattkantareller
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
1 dl valnötter
2 dl vispgrädde
1/2 dl hackad persilja
salt och peppar

Sås

1 schalottenlök
1 liten morot
1 msk olja
1 äpple
2 msk balsamvinäger
1 msk socker
2 dl portvin
4 dl vatten
1 msk konc kalvfond
2 msk mörk maizenaredning
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Thomas

2010-10-17

Det här var riktigt gott, svampröran bröt av perfekt mot den söta såsen. Jag valde dock bort moset och tog Hasselbackspotatis till. Rekommenderas!