Dalafilé med äppelportvinssås
Ett festligt recept på dalafilé med svampröra och lyxig äppelportvinsås som passar perfekt att servera på fest. Du gör det av bland annat fläskfilé, trattkantareller, vitlök, grädde, äpple och portvin.
Ingredienser
4 portioner
1 fläskfilé (à ca 600 g)
smör
rapsolja
1 tsk salt
1 krm peppar
Svampröra
4 dl trattkantareller
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
1 dl valnötter
2 dl vispgrädde
1/2 dl hackad persilja
salt
peppar
Sås
1 schalottenlök
1 liten morot
1 msk olja
1 äpple
2 msk balsamvinäger
1 msk socker
2 dl portvin
4 dl vatten
1 msk konc kalvfond
2 msk mörk maizenaredning
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Det här var riktigt gott, svampröran bröt av perfekt mot den söta såsen. Jag valde dock bort moset och tog Hasselbackspotatis till. Rekommenderas!
Thomas
2010-10-17