Dalafilé med äppelportvinssås

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
1
Dalafilé med äppelportvinssås

Ett festligt recept på dalafilé med svampröra och lyxig äppelportvinsås som passar perfekt att servera på fest. Du gör det av bland annat fläskfilé, trattkantareller, vitlök, grädde, äpple och portvin.

Dalafilé med äppelportvinssås

Ingredienser

4 portioner
1 fläskfilé (à ca 600 g)
smör
rapsolja
1 tsk salt
1 krm peppar

Svampröra

4 dl trattkantareller
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
1 dl valnötter
2 dl vispgrädde
1/2 dl hackad persilja
salt
peppar

Sås

1 schalottenlök
1 liten morot
1 msk olja
1 äpple
2 msk balsamvinäger
1 msk socker
2 dl portvin
4 dl vatten
1 msk konc kalvfond
2 msk mörk maizenaredning
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Det här var riktigt gott, svampröran bröt av perfekt mot den söta såsen. Jag valde dock bort moset och tog Hasselbackspotatis till. Rekommenderas!

Thomas

2010-10-17

Testa liknande recept

Vildsvinsfilé med valnötstäcke
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Syltade kantareller med rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Trattkantarellsoppa med kycklingpiroger
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta med svampsås
Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smördegsvåffla med trattkantareller och persilja
Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklade trattkantareller med chili och sesamfrö
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga